INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL BOTEA, DESPRE REZULTATELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ: MĂ BUCUR CĂ SUNTEM PE LOCUL 2 PE ȚARĂ. CEA MAI MARE BUCURIE A MEA ESTE ÎNSĂ LEGATĂ DE FAPTUL CĂ AM ADUS COPIII LA ȘCOALĂ

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, este mulțumit de faptul că în urma centralizării rezultatelor înregistrate la Evaluarea Națională, înainte de contestații,  județul Brăila se situează pe locul 2 pe țară, însă el spune că este și mai mulțumit de faptul că la acest examen au participat mai mulți elevi decât în anul școlar trecut.

Botea ne-a declarat că a crescut și numărul elevilor care au participat la examenul de Evaluare Națională, dar a crescut și numărul celor care au luat note mai mari sau egale cu 5: „Anul acesta, la Evaluarea Națională au participat 2218 elevi, dintre care 1907 au luat medii mai mari sau egale cu 5, comparativ cu anul școlar trecut, când au fost 2118 elevi înscriși la Evaluarea Națională  și 1675 candidați au luat medii mai mari sau egale cu 5. La un număr aproximativ egal de elevi înscriși, numărul celor peste care au luat medii mai mari sau egale cu 5 a fost mai mare. Acest lucru s-a datorat și faptului că am urmărit cu mare atenție activitatea de pregătire a elevilor care s-a desfășurat la clasă până în luna martie, iar după aceea am stabilit un program strict de verificare a activităților de pregătire pe platforma online creată în județul Brăila – unică pe țară -, în special în ceea ce privește orele de matematică și limba și literatura română.

Rezultatele obținute de elevi  mi se par remarcabile și evident, mă bucură faptul că suntem în topul județelor – mai exact, pe locul 2 pe țară, înainte de contestații. Cea mai mare bucurie a mea este însă legată de faptul că am adus copiii la școală. Acesta a fost unul dintre obiectivele din programul meu managerial.

Numărul de elevi școlarizați în acest an la clasa a VIII-a, la nivelul județului, a  fost de 2824, în timp ce în anul școlar precedent numărul elevilor școlarizați la clasa a VIII-a a fost de 2882. În anul școlar 2018-2019 nu au intrat în Evaluarea  Națională 1107 elevi, iar în acest an, până acum, nu au intrat 917 elevi, deci diferența e semnificativă.

Consider că printr-o activitate managerială bine gândită și beneficiind și de sprijinul tuturor celor care lucrează în sistemul de învățământ brăilean – cărora le mulțumesc pe această cale pentru activitatea depusă -,  am reușit să readucem copiii la școală și de asemenea, să rămânem, ca județ, în topul național, din punct de vedere ale rezultatelor obținute”.