JUDEȚUL BRĂILA, 19 IUNIE – 102 PERSOANE CONFIRMATE POZITIV CU COVID-19, DINTRE CARE 35 PERSOANE VINDECATE ȘI 3 DECESE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 19 iunie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1758 de persoane aflate în izolare voluntară și 41 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 8.531 de persoane  au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1160 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila 102 persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID-19, dintre care 35 au fost declarate vindecate și externate.

Precizăm că printre persoane confirmate cu COVID-19 se află 2 medici cardiologi, 5 asistenți (dintre care 4 pe sectia Cardiologie și 1 pe secția Medicină internă 2- compartiment Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice) și o infirmieră, cu mențiunea că nu toate aceste  cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore.

În ceea ce privește decesele, azi-noapte a decedat încă un pacient din Brăila, internat pe secția ATI, în vârstă de 85 de ani, cu numeroase comorbidități (este al treilea pacient brăilean decedat).

Raportarea IPJ Brăila din ultimele 24 de ore arată că polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 și au verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a  peste 1.800 de persoane și al unui număr de 15 societăți comerciale.