MARE-I GRĂDINA LUI DUMNEZEU: PETREA PROPUNE „O SOLUȚIE RAȚIONALĂ” PENTRU ALEGERILE LOCALE – TOATE PARTIDELE DE DREAPTA SĂ SUSȚINĂ CANDIDATURA SA LA PRIMĂRIA BRĂILEI

Distracție în parc – de asta am avut parte astăzi, la conferința de presă a Pro România Brăila, susținută de coordonatorul organizației municipale a partidului, Dorin Silviu Petre, fost deputat.

Inițial ziariștii au fost anunțați că această conferință de presă va avea loc în foișorul din Grădina Mare, organizatorii neștiind că foișorul respectiv este într-o avansată stare de degradare și nu mai este permis accesul publicului acolo. Ca atare, Petrea s-a reorientat la fața locului și s-a întânit cu ziariștii la o terasă, în parc. În acest cadru, liderul Pro România a anunțat că partidul său le propune partidelor de dreapta o soluție care i se pare „rațională” și singura de natură să ducă la victoria dreptei în alegerile locale din septembrie și la învingerea candidatului PSD la Primăria municipului, actualul edil, Marian Dragomir (PSD). Soluția „rațională” și „unica posibilă” pe care o vede Pro România este ca toate partidele de dreapta să susțină candidatul Pro România la Primarie, respectiv pe Dorin Silviu Petrea. Asta în contextul în care, practic, odată cu plecarea lui Mihai Tudose din partid, precum și a unui număr mare de membri, din Pro România n-a mai rămas mare lucru.

După cum am fost informați, candidatura lui Petrea nu este negociabilă, reprezentanții Pro România fiind însă dispuși să negocieze funcțiile de viceprimari la municipiu și președinte și vicepreședinți CJ. Reprezentantul Pro România a dat și numele unora dintre cei pe care îi consideră posibili candidați pentru funcția de viceprimar: Alexandru Dănăila, președintele PNL Brăila, consilierii județeni Dănuț Lungu, Ovidiu Nechita și Vasile Varga (PNL).

Petrea a făcut publică aceasta propunere de pe poziția unuia care poate înclina balanța la alegerile locale, deși realist vorbind, ar fi mare lucru ca partidul să ia 5% din voturi.

„Noi venim cu o propunere în favoarea brăilenilor și în favoarea dezvoltării durabile a orașului Brăila și oferta noastră se adresează forțelor de drepta din Brăila, cărora le propunem o alianță la alegerile locale prin care împreună, Pro România și partidele de dreapta să susținem un singur candidat – candidatul Pro România.

În urma analizelor, a sondajelor, a calculelor făcute de noi în ultimii 4 ani de zile, niciun candidat de dreapta nu va reuși să câștige Primăria Brăila în fața actualului primar, Marian Dragomir. Și matematic, și rațional, dar și pentru dezvoltarea orașului Brăila, singura soluție pe care o au în acest moment partidele este în alianță cu Pro Romania”, a spus Petrea.

Dacă vreți să vă amuzați, puteți asculta toată declarația lui Petrea aici: