PREFECTUL BOBOC: SPITALUL TBC VA PRELUA O PARTE DIN PACIENȚII CU COVID-19 ASIMPTOMATICI DE LA SPITALUL JUDEȚEAN. DE ASEMENEA, ACEȘTIA VOR FI TRANSFERAȚI ȘI LA SPITALUL DE PSIHIATRIE

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, se arată îngrijorat de faptul că în ultima perioadă a crescut mult numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 la nivelul județului.

Boboc a comentat într-o postare făcută pe o rețea de socializare că „îngrijorarea vine din faptul că numărul mare de cazuri aglomerează spitalele, expune și mai mult cadrele medicale”: „În primele trei luni de la apariția primului caz de infecție cu coronavirus în România am avut 22 de brăileni infectați. În ultima lună, după încetarea stării de urgență, au apărut alte 106 cazuri și au fost răpuși de virusul care le-a agravat alte afecțiuni, patru bolnavi.

Acestea poate pentru unii sunt doar niște cifre, dar pentru mine această statistică este motiv de îngrijorare.
Îngrijorarea vine din faptul că numărul mare de cazuri aglomerează spitalele, expune și mai mult cadrele medicale, iar acestea trebuie să îngrijească și ceilalți pacienți care au nevoie de asistență medicală”.

Prefectul mai anunță că începând de ieri, Corpul B al Spitalului Județean și-a reluat activitatea de dinainte de  declanșarea crizei coronavirusului și „vom căuta soluții pentru a trata pacienții infectați cu noul coronavirus în alte locații, asigurând continuarea activității uzuale in acest spital, în contextul creșterii numărului de cazuri.

În urma consultării specialiștilor epidemiologi și a conducerilor medicale ale spitalelor am identificat o soluție imediată la Spitalul de Pneumoftiziologie, care va prelua o parte din pacienții asimptomatici de la Spitalul Județean de Urgență. De asemenea, am solicitat primarului Municipiului Brăila acordul pentru transferul unor pacienți asimptomatici și la Spitalul de Psihiatrie, din subordinea Primariei, dumnealui răspunzând afirmativ. În concluzie, pentru perioada următoare avem soluții pentru gestionarea creșterii numărului de cazuri.

Cu toate acestea, revin cu un apel la voi și vă rog să fiți responsabili și să respectați măsurile minime de protecție, dacă nu pentru voi, măcar pentru cei mai vulnerabili dintre noi“.