BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „PANAIT ISTRATI” BRĂILA REIA ACTIVITĂȚILE CU PUBLICUL ÎNCEPÂND DE LUNI, 3 AUGUST

Începând de ziua de luni, 3 august, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati” Brăila permite accesul publicului în spaţiile proprii. Accesul se va face în următoarele condiţii: *Termometrizarea obligatorie la intrarea în instituţie; *Purtarea de mască de protecţie; *Dezinfectarea mâinilor cu soluţii speciale oferite de Bibliotecă; *Păstrarea distanţei de minimum 1,5 m.

„Utilizatorii vor avea acces doar în zonele unde există pupitre de împrumut, fără a pătrunde în zonele cu acces liber la raft. Tranzacţiile se vor realiza pe baza consultării Catalogului electronic, a recomandărilor bibliotecarilor şi a materialelor realizate special în scopul orientării lecturii. În continuare, vom onora şi solicitările de împrumut pe bază de precomandă, de la distanţă, prin intermediul formularului sau mesageriei online.

Returnările de documente se vor realiza DOAR prin intermediul Cutiei de returnare amplasată la intrarea principală, în exteriorul instituţiei.

În secţiile Bibliotecii numărul maxim de utilizatori acceptaţi simultan este următorul:

– Împrumut pentru adulţi – 3 persoane

– Împrumut pentru copii. Ludotecă – 2 persoane

– Mediatecă – 2 persoane

– Punctul de informare / înscriere – 2 persoane

– Centrul Multicultural – 2 persoane

– Colecţii speciale – 1 persoană (maxim 3 ore)

– Sala de Lectură – 6 persoane (maxim 3 ore)

Programul pentru public este luni-vineri, în intervalul orar 10-18.

Aceste decizii sunt stabilite pe baza prevederilor legislaţiei privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu nou coronavirus SARS-CoV-2, precum şi a procedurilor proprii ale instituţiei”, se arată într-un comunicat dat publicității.