BOTEA: CEREM ADOPTAREA PROIECTULUI DE LEGE PRIVIND REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300. ÎN SITUAȚIA EPIDEMIOLOGICĂ ACTUALĂ, CU ATÂT MAI MULT ESTE DE DORIT SĂ REDUCEM NUMĂRUL CELOR DIN PARLAMENT…

„PMP cere să fie adoptat proiectul de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Este vorba despre proiectul de lege care a fost adoptat tacit de Senat în 2019 și care acum se află la Camera Deputaților, care este for decizional” – este declarația președintelui PMP Brăila, Viorel Botea.

Acesta spune că a trecut prea mult timp de la referendumul din 2009, prin care aproape 10 milioane de români s-au pronunțat reducerea numărului de parlamentari și este necesar ca proiectul de lege respectiv – care a fost inițiat de PMP – să fie pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și să fie votat: „Eu știu că atât timp cât un referendum este validat de către electorat trebuie să trecem la fapte și să punem în practică acea chestiune. Dacă guvernanții nu respectă voința milioanelor de cetățeni care și-au spus opinia răspicat în cadrul acelui referendum, atunci pentru ce facem alegeri, pentru ce facem referendum? Dacă guvernanții nu vor să respecte voința cetățenilor, atunci despre ce democrație mai vorbim?

Iar în situația epidemiologică actuală, cu atât mai mult este de dorit să reducem numărul celor din Parlament… “.