CĂPRARIU: NU ȚIN NEAPĂRAT SĂ FIU EU PRIMAR; ȚIN LA IDEEA DE A NE UNI FORȚELE ȘI A FACE O SCHIMBARE. DACĂ SONDAJUL PNL INDICA UN CANDIDAT CU ȘANSE MAI MARI, L-AȘ FI SUSȚINUT FĂRĂ NICIO REZERVĂ

„Nu țin neapărat să am o anumită funcție în administrația locală, să fiu eu primar; tot ce vreau este să contribui într-un fel la schimbarea în bine a Brăilei. Timp de câțiva ani am încercat să fac asta din exterior, colaborând cu administrația locală, dar nu se poate, așa încât am ajuns la concluzia că este necesar să mă implic și să intru în zona de administrație. Am făcut-o întâi ca și consilier municipal, iar acum o fac candidând pentru funcția de primar al municipiului” –  este ceea ce spune președintele Partidului Brăila Nouă, Lucian Căprariu.

Acesta a fost nominalizat oficial abia aseară, în cadrul Consiliul Director Județean al filialei PNL Brăila, ca și candidat la funcția de primar al municipiului din partea Alianței locale PNL- Brăila Nouă. În cadrul aceluiași for s-a decis susținerea candidaturii prefectului Cătălin Boboc pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Brăila.

Lucian Căprariu ne-a declarat că și-a dorit să se implice într-un fel în dezvoltarea Brăilei „de foarte mulți ani, de când am văzut pe ce pantă se duce comunitatea, cum an de an ne ducem în jos. Mi-aș fi dorit să apară acel primar care să oprească această cădere. Eu am studiat și studiez în continuare  – am făcut facultatea și am făcut și un masterat pentru asta – dezvoltarea urbană și regională, merg la seminarii, la cursuri și urmăresc ce se întâmplă pe zona asta.

Am sperat că noi, ca și oraș, vom avea un plan de dezvoltare serios, profesionist, lucrat realizat cu o universitate, cum face Reșita, de exemplu. După câțiva ani mi-am dat seama că efectiv nu se poate, că zona politică este închisă. Ca atare, mi-am asumat acest drum și primul pas a fost candidatura ca independent la Consiliul Local Municipal. Acesta a fost un prag de validare și în plus, m-a ajutat să văd cum funcționează lucrurile acolo, în CLM. Experiența din CLM m-a ajutat să văd inerția aministrației, am văzut că ea nu generează soluții din interior, pentru că oamenii nu sunt antrenați în sensul ăsta. Soluțiile pot veni și din interior. Bineînțeles că sunt și soluții politice care vor veni din exterior, dar din păcate nu se întâmplă lucrurile asta. Lucrurile trebuie profesionalizate în administrația locală”.

În contextul în care s-au purtat negeocieri cu mai multe partide, în sensul realizării unei alianțe locale care să fie o alternativă la PSD, l-am întrebat pe Căprariu cum de s-a ajuns ca alianța să fie formată doar din PNL și Brăila Nouă.

Acesta ne-a spus: „Părerea mea este că noi, cei de aici, politicienii locali, ar trebui să ne gândim la interesul comunității în primul rând. Din păcate, există și interese de partid care țin de niște scoruri la nivel național, de niște scoruri la nivel local și este posibil ca la unii să primeze asta. Poate că dacă ar înțelege că unitatea le-ar aduce acele scoruri s-ar uni în jurul unui proiect.

Nu țin la a fi neapărat eu candidatul alianței la Primărie, eu țin la ideea de a ne uni forțele și a susține candidatul potrivit. Ideea este că PNL a făcut un sondaj și asta a rezultat din acel sondaj. Ce să spun mai mult? Dacă sondajul PNL-ului a indicat „ăsta este candidatul cel mai potrivit pentru Primărie”… Eu vreau schimbarea, avem nevoie de ea și dacă sondajul indica un candidat cu șanse mai mari, l-aș fi susținut fără nicio rezervă. Asta m-ar fi degrevat pe mine de a suporta mizeriile la care sunt supus”.

Întrebat care sunt mizeriile la care face referire, Căprariu a explicat că este vorba despre o avalanșă de jigniri și minciuni aruncate pe rețelele de socializare, care îl au ca țintă.