CHIRIAC: E POSIBIL SĂ AJUNGEM SĂ TRIMITEM PACIENȚI CONFIRMAȚI CU COVID-19 ÎN ALTE JUDEȚE, DACĂ NU VOR MAI FI LOCURI ÎN SPITALELE DIN BRĂILA. DAR SPER SĂ NU AJUNGEM ÎNTR-O ASEMENEA SITUAȚIE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), regretă faptul că s-a ajuns ca Brăila să aibă un număr mare de cazuri confirmate cu COVID-19, însă afirmă că nu a ținut de el modul în care s-au gestionat lucrurile în ceea ce privește criza coronavirusului. Chiriac a dat asigurări că din funcția pe care o ocupă a pus și va pune în continuare la dispoziție fondurile necesare Spitalului Județean, precum și Spitalului de Pneumoftiziologie, pentru desfășurarea activității în bune condiții.

În opinia sa, nu este însă suficient ca CJ să se ocupe de aceste chestiuni care țin de competența sa, ci ar fi necesară și o colaborare cu Instituția Prefectului, pentru a se lua în comun măsurile cele mai potrivite. Chiriac spune că nu a existat o astfel de colaborare și că nu el este cel care a blochat lucrurile, din acest punct de vedere.

Președintele CJ este convins că prefectul Cătălin Boboc îl atacă sistematic pentru că acesta din urmă este în campanie electorală:  „Instituția Prefectului este o instituție care avea rolul de a coordona și de a strânge toate autoritățile sub o umbrelă și de a găsi soluții; dânsul a preferat să facă din decembrie campanie electorală. Și cu siguranță se va confirma că va candida pentru o funcție – pentru funcția de primar al municipiului sau președinte CJ. Dar ținând cont că îl laudă pe domnul primar, se va pare că va candida la președinția CJ”.

Chiriac a mai afirmat că în cazul în care va continua să crească numărul cazurilor confirmate de COVID-19, există varianta revenirii Corpului B al Spitalului Județean la statutul de suport COVID, însă aceasta este o decizie care se va lua numai dacă nu se va putea altfel, pentru că „vrem ca și pacienții care au alte afecțiuni să fie tratați corespunzător în Spitalul Județean”.

Întrebat dacă din punctul său de vedere există riscul să ajungem să trimitem pacienți confirmați cu COVID-19 în alte județe, dacă în spitalele din Brăila nu vor mai fi locuri, Chiriac a spus: „E posibil. Dar sper să nu ajungem acolo și să ne descurcăm cu ce avem”.

El a confirmat faptul că în ultimele zile un număr mare de cetățeni s-au prezentat la Spitalul Județean, spunând că au simptome de genul celor specifice COVID-19 și cerând să fie testați, iar mare parte dintre ei sunt de fapt contacți ai unor pacienți confirmați cu COVID, care sunt speriați și vor să se asigure că nu s-au infectat și ei cu coronavirus.

Mai multe detalii pe această temă aici: