CHIRIAC: SUNT DESTULE LOCURI ÎN SPITALUL JUDEȚEAN PENTRU PERSOANELE CONFIRMATE CU COVID-19. NU S-A PUS PROBLEMA CA SPITALUL SĂ FIE DEPĂȘIT DIN ACEST PUNCT DE VEDERE

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, declară că deocamdată Spitalul Județean face față din punct de vedere al locurilor disponibile pentru persoanele confirmate cu COVID-19 care necesită internare și că până acum nu s-a ajuns ca unitatea medicală amintită să fie depășită de situație, în acest sens.

Chiriac a precizat că în orice caz, există protocoale clare și pentru cazul în care numărul de cazuri de îmbolnăviri ar crește foarte mult într-un timp scurt, pacienții asimptomatici urmând a fi transferați la Spitalul TBC și la Spitalul de Psihiatrie: „Situația este bună, mai sunt 40 de cazuri internate cu COVID, mai sunt internați și cei neconfirmați, care trebuie să facă anumite teste (declarația a fost dată ieri – n.r.). Sunt destule locuri în spital.

Eu mă bucur că este o înțelegere între toate unitățile sanitare din Brăila, iar în momentul în care capacitatea Spitalului Județean va fi depășită sau aproape depășită, pot prelua anumite cazuri și Spitalul de Pneumoftiziologie, dar și Spitalul de Psihiatrie – și aici este vorba doar de pacienți confirmați cu COVID-19 asimptomatici, care sunt pe picioarele lor, iar cazurile mai grave confirmate COVID vor rămâne în cadrul Spitalului Județean și vor fi tratate corespunzător.

Am trecut de acea situație în care au fost foarte multe cazuri confirmate, când am fost puțin aglomerați pe spital, dar nu s-a pus problema ca Spitalul Județean să fie depășit din punct  de vedere al capacității de a trata pacienții confirmați și ceilalți pacienți”.

Șeful CJ a mai precizat că după episodul cu pacienții pakistanezi confirmați cu COVID-19 care au vandalizat saloanele în care erau internați nu au mai apărut astfel de situații neplăcute.