CONDUCEREA CUP „DUNĂREA” BRĂILA: LUCRĂRILE LA PODUL PESTE DUNĂRE NU SUNT ÎNTÂRZIATE DIN CAUZA CUP. PÂNĂ ÎN PREZENT NU AM PRIMIT CONTRACTUL DE LA CNAIR

Compania de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” Brăila infirmă afirmațiile făcute recent într-o emisiune a unui post de televiziune, cu privire la faptul că lucrările la podul peste Dunăre ar fi întârziate din cauza faptului că amintita companie ar întârzie nejustificat semnarea contractului de lucrări, în calitate de executant.

Într-un comunicat dat publicității de CUP „Dunărea” se arată:

„1.S.C. Compania de Utilități Publice «Dunărea» Brăila S.A. a răspuns prompt la cererea de ofertă a CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- n.r), beneficiarul lucrării pentru execuția lucrării de deviere rețele apa – canal din zona obiectivului Pod peste Dunare prin încredințarea directă, fiind operatorul regional pentru serviciile de apa – canal. În acest sens s-a întocmit oferta financiară care a fost negociată cu CNAIR și în final acceptată.

2.Prin corespondența transmisă prin poșta electronică din data de 1.07.2020 CNAIR recunoaște ca a primit această ofertă și va transmite acest contract în cel mai scurt timp către CUP «Dunarea» Brăila, spre a fi semnat. Până la data prezentei, acest contract nu a fost primit de către  CUP «Dunărea».

În draftul de contract se prevede un termen de execuție de 6 luni de la primirea ordinului de execuție. Nu înțelegem cum întârzie atunci CUP «Dunărea» execuția obiectivului? De asemenea, suntem surprinși că Instituția Prefectului susține că întârzierea devierii conductei s-ar datora companiei, deși reprezentanții CUP «Dunărea» au avut o întâlnire cu domnul Prefect al Brăilei, Boboc Cătălin și i s-a explicat evoluția și stadiul acestui obiectiv.

3.Deontologia profesiei ar fi impus ca reporterul ANTENA 3 să ia legătura și cu reprezentanții CUP «Dunărea» și să nu afirme fără probe că aceștia nu au răspuns la telefon.

4.CUP «Dunărea» asigură beneficiarul C.N.A.I.R. și pe cetățeni că va executa lucrarea, dupa primirea ordinului de execuție, într-un termen mai scurt decât termenul contractual”.