DRAGOMIR: EXISTĂ O LIMITĂ MAXIMĂ A CONCENTRAȚIEI SUBSTANȚELOR CARE SUNT FOLOSITE CONTRA ȚÂNȚARILOR. NU PUTEM DEPĂȘI ACEASTĂ CONCENTRAȚIE, PENTRU CĂ VOM AVEA ALTE EFECTE

„Folosim substanțe contra țânțarilor omologate, în concentrațiile permise de lege. Nu putem mări concentrația, pentru că riscăm să ajungem la alte probleme” – este ceea ce spune primarul Marian Dragomir (PSD), cu privire la substanțele sunt folosite în acțiunile de dezinsecție care se desfășoară pe raza municipiului Brăila.

Dragomir a răspuns astfel la declarațiile consilierului municipal Petrică Popa (PNL), care a spus în cea mai recentă ședință CLM că i se pare că după astfel de acțiuni, țânțarii devin mai mulți și mai rezistenți, în loc să dispară.

„Cei care combat țânțarii sunt angajații SUPAGL Brăila, serviciu al Primăriei. Într-adevăr, este un număr foarte mare de țânțari care provin în special din Insula Mică a Brăilei – cei care sunt curioși pot  merge până acolo să vadă, dar vor pleca destul de repede – dar și din zonele limitrofe municipiului Brăila. Până în prezent s-a acționat la sol; urmează ca din 21 iulie să intre și elicopterul care va distribui substanțele respective atât peste Insula Mare a Brăilei, cât și peste vegetația din jurul municipiului Brăila, dar este nevoie ca la acțiunile noastre să participe și comunele limitrofe.

Cu siguranță și ploile din ultima perioadă și creșterea nivelului Dunării, care a intrat în «bălțile de împrumut», cum li se spune, au condus la această creștere a numărului de țânțari.

S-a acționat în fiecare noapte săptămâna trecută, se va acționa și săptămâna aceasta în fiecare noapte și în plus, va fi elicopterul care va distribui subtanțele din aer.

În rest, există anumite substanțe omologate și o limită maximă a concentrației acestor substanțe. Dacă se dau în exces vom avea alte efecte și cei de la anumite ONG-uri sau Garda de Mediu se pot sesiza”,  precizat edilul șef.