INDIVIZI SUPRINȘI DE CAMERELE DE LUAT VEDERI ÎN TIMP CE ARUNCAU GUNOIUL PE DOMENIUL PUBLIC, AMENDAȚI DE POLIȚIA LOCALĂ

Indivizi care aruncă gunoiul pe domeniul public sau care distrug spațiile verzi, depistați cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în municipiul Brăila. Poliția Locală a identificat recent câțiva indivizi care fac astfel de lucruri și a dat publicității și imagini în care persoanele în cauza sunt surprinse „în acțiune”.

Într-un comunicat dat publicității de Poliția Locală se arată: „În perioada 30.06.2020 – 11.07.2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliției Locale Brăila au aplicat mai multe sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse încălcând prevederile în vigoare privind respectarea curățeniei pe domeniul public al municipiului Brăila. Totodată, un alt brăilean a fost sancționat contravențional pentru distrugerea spațiului verde.

Toți contravenienții au fost surprinși de camerele de supraveghere din municipiu în timp ce încălcau normele legislative în vigoare. Astfel, pentru aruncarea sau depozitarea pe domeniul public precum şi în alte locuri publice, a reziduurilor de orice natură, au fost depistate și sancţionate contravenţional  2 persoane care și-au aruncat gunoiul la Podul Apollo și lângă Cimitirul ”Sf. Maria”. În primul caz este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani din Brăila, pe care camerele l-au surprins cum aruncă mai mulți saci plini cu gunoi menajer lângă modulul de colectare selectivă de pe str. Ion Ghica/Pod Appolo. Acesta a fost amendat cu suma de 1.000 lei.

În al doilea caz, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Brăila a fost depistat două zile la rând, aruncând gunoi pe domeniul public, lângă Cimitirul ”Sf. Maria”. Și acesta a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, bărbatul fiind pus de polițiștii locali să strângă gunoiul pe care l-a aruncat lângă gardul cimitirului. Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 2.000 lei.

În ce privește distrugerea spațiului verde, în dimineața zilei de 11.07.2020, un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost surprins în timp ce distrugea gazonul plantat în fața Cimitirului ”Sf. Maria”. Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă se observă cum bărbatul desprinde o bucată de gazon, o pune într-o sacoșă, pleacă, apoi se întoarce pentru a mai desprinde încă o bucată. În scurt timp însă, el a fost identificat de către polițiștii locali, bărbatul fiind sancționat cu suma de 2.000 de lei. Individul a adus totodată gazonul înapoi, aducând zona la condiția inițială”.