JUDEȚUL BRĂILA, 2 IULIE – 227 CAZURI CONFIRMATE CU COVID-19, DINTRE CARE 120 DE PERSOANE AU FOST EXTERNATE (VINDECATE ȘI ASIMPTOMATICE), IAR 100 DE PACIENȚI SUNT INTERNAȚI

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 2 iulie, la nivelul județului Brăila sunt monitorizate 1181 de persoane aflate în izolare voluntară și 23 de persoane care se află în carantină instituționalizată. Alte 10.371 de persoane  au ieșit din autoizolare la încheierea celor 14 zile și 1201 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieși din carantină instituționalizată.

De asemenea, conform raportării DSP, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 un număr de 227 de cazuri, dintre care 120 de persoane au fost externate (vindecate și asimptomatice), 100 de pacienți sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Brăila, iar 7 pacienți au decedat.

În ceea ce privește raportarea IPJ Brăila, în ziua de 1 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 1.247 de persoane și a unui număr de 65 de societăți comerciale. De asemenea, polițiștii au depistat două persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, acestea fiind conduse într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile, urmând a suporta și costurile generate în această perioadă. Persoanele în cauză au fost și sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.