JUDEȚUL BRĂILA, 24 IULIE – 195 DE PACIENȚI INTERNAȚI CONFIRMAȚI CU COVID-19, DINTRE CARE 18 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 24 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus la Brăila au fost înregistrate, în total, 546 de cazuri, dintre care 45 sunt cazuri nou confirmate în Brăila, în ultimele 24 de ore.
De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 195 de pacienți, 18 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.
În ceea ce privește numărul deceselor înregistrate la Brăila, acesta s-a menținut la 17 (11 confirmate în Braila, 4 în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița  – transferate la Brăila).
Totodată, vă informăm că în ziua de 23 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 223 de persoane și a 65 de societăți comerciale.
În același timp, polițiștii brăileni au desfășurat 6 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate 148 de persoane și oprite în trafic și verificate 58 de autovehicule, fiind aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4640 de lei.
Vă amintim că începând de ieri, 23 iulie, au început controalele la domiciliu pentru verificarea respectării măsurii de carantină impusă persoanelor pentru  efectuarea anchetelor epidemiologice. În situația constatării nerespectării acestei măsuri, persoana depistată va fi sancționată cu amendă de la 500 de lei la 2.500 de lei, conform Legii 55/2020 și va fi condusă într-un centru de carantină special desemnat de către autorități pentru o perioadă de încă 14 zile de la momentul constatării, urmând ca la finalul acestei perioade, persoana în cauză să achite și contravaloarea cazării”.