JUDEȚUL BRĂILA, 29 IULIE – 263 DE PACIENȚI INTERNAȚI CU COVID-19, DINTRE CARE 6 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 24 DE CAZURI NOI ÎNREGISTRATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 29 iulie, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus, la Brăila au fost înregistrate în total 762 de cazuri, dintre care 24 sunt cazuri confirmate în Brăila în ultimele 24 de ore.
De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 263 pacienți, 6 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.
În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, la Brăila au fost înregistrate 20 (14 decese ale unor persoane confirmate în Braila, 4 ale unor persoane confirmate în Galati, 1 în Tulcea și 1 Ialomița – pacienți transferați la Brăila). Totodată, la acest moment sunt 245 de persoane în carantină si 36 în izolare la domiciliu.
În ziua de 28 iulie polițiștii au acționat în sistem integrat, alături de jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, în ultimele 24 de ore a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a 433 de persoane și a 51 de societăți comerciale. Au fost identificate 31 de persoane care nu respectau măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 6 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost oprite în trafic și verificate 81 de vehicule, fiind aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.100 de lei.