MESAJUL PREFECTULUI BOBOC CĂTRE ANGAJAȚII DE LA YAZAKI: FRAȚILOR, APĂRAȚI-VĂ LOCURILE DE MUNCĂ! DACĂ NU VĂ PROTEJAȚI, VOM FI OBLIGAȚI SĂ ÎNCHIDEM FABRICA!

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, cere public tuturor angajaților de la fabrica Yazaki să poarte mască și să își ia toate măsurile de protecție când sunt la serviciu, dar și pe mijloacele de transport în comun, când vin la muncă sau când pleacă acasă, pentru a nu se ajunge la închiderea firmei, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Boboc a precizat astăzi, într-o conferință de presă, că la Yazaki sunt deja 50 de cazuri confirmate cu COVID-19, iar riscul de creștere a numărului de cazuri este mare: „Cel mai mare angajator din Brăila are 50 de angajați pozitivi. Cei mai mulți au ajuns deja în spital, astăzi vor ajunge ultimii. Până acum nu sunt probleme grave acolo, dar aici vorbim de foarte mulți contacți, pentru că este o fabrică foarte mare, lucrează foarte mulți acolo. Ei vin de peste tot din județ, călătoresc cu acele mijloace de transport.

De o săptămână păstrăm legătura încontinuu cu cei din conducerea Yazaki. Și-au luat toate masurile, ne-au asigurat că au dat măști, viziere chiar.

Riscul de la Yazaki nu este doar unul epidemiologic. Trebuie să ținem cont de impactul economic al unei crize majore care apare acolo, de impactul social, pentru că vorbim de 3400 de angajați, adică 3400 de familii din tot județul.

Vreau să fac un apel în primul rând la angajați, la toți cei care lucrează la Yazaki: fraților, apărați-vă locurile de muncă, până la urmă! Mai avem o săptămână și întreaga fabrică intră în concediul de vară de două săptămâni. Dacă nu vă luați măsuri, dacă nu vă protejați cei care știți că ați intrat în contact cu cazuri pozitive, nu stați acasă, nu anunțați Direcția de Sănătate Publică, vom fi obligați să luăm măsura închiderii fabricii! Iar asta are impact economic, social… Nu știu, poate investitorul chiar va spune «Am plecat de la Brăila!». Nu ne permitem să facem treaba asta”.