PĂUN: E UN ANUMIT PROFIL DE CANDIDAT CARE VINE PE ULTIMA SUTĂ DE METRI ȘI SE ÎNFIGE PE LISTE PE UN LOC ELIGIBIL. EU ÎI NUMESC MERCENARI. AM REFUZAT ASTFEL DE PERSOANE

Președintele PPUSL Brăila, Dan Păun, declară că în general, organizația sa și-a conturat lista candiaților la alegerile locale, însă deocamdată nu este nimic bătut în cuie, mai pot să apară schimbări de ultimă oră.

În acest context, Păun a vorbit despre faptul că a fost abordat în ultima perioadă de diverse persoane care și-ar fi dorit să intre în PPUSL, dar pe multe dintre acestea le-a refuzat, fiindcă nu agreează ideea de a plasa pe liste, pe locuri eligibile, oameni care trec dintr-un partid în altul pe ultima sută de metri, în funcție de interesul electoral de moment: „Totul este fluid, încă nu este nimic bătut în cuie, însă este în interiorul partidului. Am avut tentative, solicitări, cereri de transfer către noi. Sincer, pe majoritatea le-am refuzat. În momentul în care o echipă este deja formată și cineva a tras în altă parte până acum și vine dincoace, riști să spargi echipa – și n-o să accept niciodată așa ceva.

Cineva care are o anumită calitate vine și intră într-o anumită organizație, într-un partid, în momentul în care trebuie creată acea organizație și trebuie muncit. E un anumit profil de candidat care vine pe ultima sută de metri, se înfige undeva într-o anumită zona eligibilă și și-a rezolvat problema. Eu îi numesc mercenari. Își urmăresc un anumit interes. Sunt organizații care acceptă genul ăsta de lucruri și sunt organizații care nu acceptă genul ăsta de lucruri”.

Păun a afirmat că în ceea ce privește persoanele care aveau astfel de intenții cu PPUSL, este vorba despre oameni cunoscuți, „sunt din viața politică brăileană și-și caută fiecare o alternativă. Dar la noi lucrurile sunt deja așezate, sunt aproape închise”.

Întrebat dacă există vreun partid sau mai mult partide cu care conducerea PPUSL Brăila ar fi tentată să facă o alianță locală, Dan Păun a comentat: „E greu de răspuns, pentru că în politică știți cum e, «niciodată să nu spui niciodată». Una este să te tenteze, alta este să faci ceva care să te ajute să crești și să stabilizezi organizația. Ar fi și n-ar fi, totul este fluid, este în funcție de ce se discută, cum se discută… Nu am avansat foarte mult, am avut doar câteva tatonări, pe ici pe colo. Dar nu sunt foarte optimist”.