PĂUN (PPUSL) – CEI PE CARE ÎI AVEM ÎN VEDERE PENTRU CANDIDATURILE LA PRIMĂRIA BRĂILEI ȘI PREȘEDINȚIA CJ NU SUNT PERSOANE PUBLICE, CI SUNT OAMENI DE PE STRADĂ, OAMENI OBIȘNUIȚI

„Vrem să ne prezentăm în alegeri cu candidați surpriză, cu oameni care să fie altceva decât au prezentat celelalte partide brăilenilor, pentru că în opinia mea, a venit momentul ca tinerii să preia răspunderea de a conduce țara asta; dar dacă o facem numai noi, la Brăila, și numai PPU, nu va avea niciun fel de efect” – este declarația făcută astăzi de președintele interimar al PPUSL Brăila, Dan Păun.

Acesta a mai spus că „în principiu, PPUSL are stabiliți candidații pentru alegerile locale, dar mai așteaptă interpretarea unor măsurători”.

Întrebat dacă organizația județeană PPUSL va veni cu candidați surpriză inclusiv pentru funcția de primar al Brăilei și pentru cea de președinte al CJ, Păun a răspuns: „Intenționăm să venim cu oameni noi, oameni tineri, oameni care să aducă un suflu nou în această activitate – bineînțeles, fără a renunța la oamenii cu experiență, pentru că experiența este necesară unui tânăr.

Avem în clipa de față 6 persoane din care urmează să alegem cei doi candidați pentru funcțiile amintite și urmează să decidem între tinerețe și idei novatoare, pe de o parte și experiență, pe de alta. O să încercăm să facem o echipă care să împace ambele lucruri.

Când spun «oameni noi» mă refer la oameni care nu au mai făcut politică până acum”.

Întrebat dacă cei pe care îi are în vedere pentru candidaturile la Primăria municipiului și președinția CJ sunt persoane publice, președintele PPUSL Brăila a răspuns: „Nu, sunt oameni de pe stradă, oameni obișnuiți, cu care am avut discuții și care au acceptat să intre în politică”.

Întrebat de ce ar vota brăilenii niște „oameni de pe stradă” despre care nu știu nimic, Păun a explicat: „Ăsta este rolul pe care mi-l asum eu și colegii mei care au mai multă experiență – acela de a-i gira. Dacă eu spun că omul acela este bun și cine mă cunoaște crede în ceea ce spun, presupun că cine m-ar vota pe mine ar vota și acea persoană”.

Păun a mai comentat că nu s-ar mira, totuși, dacă „înțelegerea între putere și opoziție va duce la amânarea alegerilor locale”.