PĂUN: PROPUN SĂ SE INTERZICĂ CIRCULAȚIA MOTOCICLETELOR ȘI A MAȘINILOR CU MODIFICĂRI LA EȘAPAMENT. ȘI DACĂ NU SE POTOLESC, PUTEM FACE CA ÎN GERMANIA, SĂ LIMITĂM VITEZA PE TERITORIUL MUNICIPIULUI LA 30 KM/H

Consilierul municipal Dan Păun (Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal) cere să se ia măsuri mai severe în ceea ce-i privește pe brăilenii care și-au făcut modificări la motocicletele și la mașini – mai exact, au făcut modificări la eșapament – și care circula noaptea cu viteză mare, provocând un zgomot care deranjează foarte mulți cetățeni. Păun a amintit că anul trecut CLM Brăila a aprobat o hotărâre care viza această chestiune, însă spune că din ce a sesizat personal, reglementarea nu a avut cine știe ce efecte în teren.

Ieri, în cadrul ședinței CLM Brăila, consilierul municipal a propus să se aprobe o altă hotărâre, care vizează interdicția de ciculație a acestor motociclete și autoturisme modificate, pe raza municipiului: „Vreau să vorbesc despre o hotărâre a CLM pe care am aprobat-o în martie 2019 – hotărîre la care eu, sincer, m-am și abținut, pentru că era un pic discriminatorie. Despre ce este vorba: când cineva nu vrea să facă un lucru, începe cu «eu nu pot» și cere ajutor. Ei  au cerut ajutorul CLM pentru restricționarea circulației pe Calea Călărași, întrucât dumnealor nu pot stăpâni fenomenul de deranjare a locuitorilor acestei zone prin zgomotul făcut în special de motociclete și autoturisme fără eșapament sau cu modificări la eșapament. Ca paranteză spun, din informațiile mele, mulți dintre motocicliști și cei cu modificări la autoturisme sunt chiar polițiști…

Ei bine, noi, ca și Consiliu Local, ne-am asumat această responsabilitate și am adoptat această hotărâre, ca între 1 iunie 2019 și 1 decembrie 2019, în intervalul orar 20:00 – 6:00 să nu circule aceste autoturisme sau motociclete. Eu, sincer, nu am văzut niciun fel de modificare atunci. Aș solicita ca Poliția Brăila să ne dea un raport vizavi de ce au făcut pentru punerea în aplicare a acestei hotărâri.

Și doi, aș sugera să cerem avizul Poliției Rutiere pentru extinderea acestei măsuri permanent pe teritoriul municipiului Brăila, pentru că sunt deja de notorietate și au apărut și în presă și pe Facebook, foarte mulți cetățeni se vaită de aceste zgomote infernale făcute uneori noaptea de aceste mașini și motociclete.

Și dacă nu se va rezolva această chestiune, dat fiind că noi nu inventăm apa caldă și putem să luăm măsuri adoptate de alte comunități, putem face ca în Germania, să limităm viteza pe teritoriul municipiului la 30 km/h. Deci dacă nu le convine așa, putem s-o facem și pe-asta. Sănătatea și liniștea în municipiu este mai importantă decât orice”.