PĂUN: UNII DINTRE ACTUALII CONSILIERI JUDEȚENI NU SUNT EDUCAȚI. DACĂ JIGNEȘTI O PERSOANĂ DIN FAȚA TA, CRED CĂ ÎȚI LIPSEȘTE UN CAPITOL DIN EDUCAȚIE. E PĂREREA MEA…

„Calitatea umană a candidaților pe care îi promovează un partid este strict problemea internă a partidului, dar dacă aș avea colegi care reacționează așa cum reacționează unii dintre consilierii județeni, sincer, aș avea o discuție foarte serioasă cu dumnealor, pentru că nu poți să mergi acolo «să-ți pui fustele-n cap», scuzați-mi expresia” – este opinia președintelui PPUSL Brăila, consilierul municipal Dan Păun.

Acesta apreciază că unii dintre aleșii județeni brăileni nu se comportă civilizat și modul în care s-au manifestat în ultimii 4 ani dovedește că ei nu respectă electoratul care i-a votat: „Dacă ai o discuție cu cineva, o ai între 4 ochi sau într-un cadru cât de cât restrâns, dar nu poți să ieși în public și să te comporți cum se comportă unii dintre dumnealor. Asta demontrează clar că au un dispreț atât pentru funcția pe care o au, cât și pentru brăilenii care i-au trimis acolo”.

În opinia lui Păun conducerile partidelor din care fac parte consilierii județeni respectivi „încurajează acest gen de comportament, pentru că în momentul în care nu mai ai ce spune, nu mai ai argumente, țipi. Acoperă spațiul public doar cu gălăgie…

Și pe mine asta este ceea ce mă deranjează cu adevărat: în pofida certurilor și discuțiilor, de fapt, ei lucrează împreună, la Brăila USL trăiește”.

Argumentul liderului PPUSL în acest sens este acela că primarii liberali din județ primesc finanțare pentru proiectele lor de la CJ, în condițiile în care PSD și aliații săi dețin majoritatea în CJ: „Și atunci cum poți să-mi spui mie că ei (PSD și PNL – n.r) se ceartă, când ei, de fapt, în spate își dau mâna?!”.

Întrebat dacă se așteaptă ca în mandatul viitor să avem parte de același gen de scene penibile în ședințele CJ, Păun a răspuns: „Depinde de oamenii pe care îi selectează partidele și de modul în care decid să lucreze, pentru că poți lucra și în liniște, poți lucra și în gălăgie.

Eu o să am grijă ca oamenii pe care îi trimitem acolo să fie educați, în primul rând și să-și exprime civilizat părerile”.

Întrebat dacă sugerează că unii dintre actualii consilieri nu sunt educați, liderul PPUSL a spus: „Păi în sensul în care dacă jignești o persoană din fața ta, cred că îți lipsește un capitol din educație. Părerea mea. Poate greșesc”.