PREFECTUL BOBOC: A FOST APROBATĂ INCLUDEREA CLĂDIRILOR ÎN CARE FUNCŢIONEAZĂ SERVICIUL PAŞAPOARTE ŞI CEL PENTRU PERMISE DE CONDUCERE ÎN PROGRAMUL CNI, ÎN VEDEREA REABILITĂRII ACESTORA

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, anunță „vești bune de la Ministerul Afacerilor Interne”: a fost aprobată includerea clădirilor în care funcţionează Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor simple şi Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor într-un program al Companiei Naționale de Investiții, în vederea reabilitării acestora.

Anunțul vine după ce în luna februarie a acestui an, Boboc declara că „în secolul XXI este de neacceptat ca brăilenii, fie ei de o parte sau de alta a ghişeelor, să primească ori să ofere servicii într-un sediu vechi şi în condiţii improprii, cu igrasie, praf şi tavane dărâmat” și „nu e firesc ca, în secolul XXI, mai ales în centrul Brăilei, să funcţioneze un sediu al serviciilor publice comunitare cu săli de aşteptare neîncăpătoare, fără scaune, fără căldură ori aer condiţionat vara, cu toaletă în curte şi cu o sală a arhivelor ce lasă de dorit”, motiv pentru care „a depus la Compania Naţională de Investiţii o solicitare privind includerea în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social a obiectivului de investiţii «Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea sediului serviciilor publice comunitare din subordinea Instituţiei Prefectului-Judeţul Brăila»”.

Astăzi, Boboc a afirmat pe o rețea de socializare: „A fost aprobată solicitarea Instituției Prefectului – Județul Brăila pentru realizarea investiției prin C.N.I. privind includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul «Reabilitare, modernizare, dotare și extindere investiție» pentru sediul serviciilor publice comunitare din subordinea instituției.

În același timp, Ministerul sprijină demersul privind preluarea imobilului Casa inginer C.S. Budeanu, din administrarea Ministerului Finanțelor Publice, un proiect de hotărâre de Guvern fiind în avizare în acest moment. Este vorba despre cladirea din str. Brașoveni, la nr. 36, o bijuterie arhitectonică lăsată în paragină, ce datează în planul urbei încă din 1867, pe care mi-am exprimat intenția de a o reabilita, moderniza astfel încât să întregească ansamblul arhitectural din centrul istoric și să-i redăm astfel și o funcționalitate – sediu al Instituției Prefectului-Județul Brăila”.

Amintim că luna trecută, Boboc a anunțat că a demarat demersurile oficiale pentru transferul clădirii din Piața Traian (colț cu strada Brașoveni), în administrarea Prefecturii. Mai exact, transferul ar urma să se facă din proprietatea Ministerului Finantelor Publice în proprietatea Ministerului de Interne și în administrarea Prefecturii Brăila.