PREFECTUL BOBOC: CADRELE MEDICALE DIN SPITALUL JUDEȚEAN BRĂILA SUNT EPUIZATE DIN CAUZA NUMĂRULUI MARE DE PACIENȚI. PUR ȘI SIMPLU NU AU UNDE SĂ-I MAI BAGE ÎN SPITAL

„Cadrele medicale din Spitalul Județean Brăila sunt epuizate, din cauza numărului mare de pacienți” – este ceea ce a spus astăzi prefectul Cătălin Boboc, care a mai declarat că nu mai sunt locuri pentru internarea pacienților infectați cu coronavirus. Boboc a făcut aceste afirmații în cadrul unei conferințe de presă organizate de președinte CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), în care a fost invitat și prefectul, pentru a vorbi despre situația la nivel de județ, în privința crizei coronavirusului.

Boboc a comentat că degeaba spune șeful CJ că s-au alocat bani pentru a se achiziționa echipamente medicale și tot ce mai este necesar pentru gestionarea crizei coronavirusului, „pentru că dacă intrăm în fondul problemei și suntem atenți la care este criza adevărată, o să ne dăm seama că nu despre bani e vorba în primul rând. Și o să vă dau un exemplu: cadrele medicale – toate – sunt epuizate de numărul mare de pacienți; dar nu de faptul că ei există și că vin la spital, ci de faptul că pur și simplu nu au unde să-i mai bage în spital.

Degeaba vorbim acum de sume. Oamenii aia vor cadre medicale. Păi vreau să vă aduc la cunoștință un singur lucru: managerul Spitalului Județean are astăzi o singură solicitare oficială către noi sau Direcția de Sănătate Publică pentru cadre medicale. Și ce credeți, domnule președinte? Solicită doi medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila, adică de la un alt spital tot din subordinea dvs. Este singura solicitare scrisă astăzi.

Dacă mergem la spital – nu doar în biroul managerului -, o să vedem că spitalul este plin, medicii sunt absolut epuizați, brăilenii reclamă pe toate canalele timpul mare de așteptare din spital. De ce e timpul mare? Pentru că adresabilitatea este una foarte mare astăzi și pentru că oamenii ăia ajung acolo, dar medicii nu au unde să-i ducă, pentru că nu au spații.

Azi avem de rezolvat o problemă cu privire la asigurarea personalului medical care tratează pacienți  – pacienți nu doar COVID, pentru că dacă-i duci la COVID nu ai dincolo, la pacienții neinfectați – și asigurarea unor spații suplimentare. Astăzi sunt 70 de noi cazuri”.

În ceea ce-l privește, Chiriac a replicat: „Soluțiile le-a găsit întotdeauna spitalul, nu dvs și o să găsim în continuare soluții. Dacă dvs spuneți că resursa financiară nu este importantă și nu avem nevoie de bani, eu vă spun că avem nevoie de bani.

Dvs nu aveți informații și nu vreți să fiți informat, asta este problema dvs. Dacă dvs credeți că așa se rezolvă problemele, vă înșelați”.