PREFECTUL BOBOC: PRIMĂRIA CAUTĂ SPAȚII DE IZOLARE, DAR MI-E GREU SĂ CRED CĂ HOTELURILE VOR MAI ACCEPTA ASTA. MINISTERUL NU A DAT ÎNCĂ AVIZUL PENTRU FOLOSIREA INTERNATULUI LICEULUI „NICOLAU” ÎN ACEST SCOP

Autoritățile brăilene încă nu au găsit o soluție pentru asigurarea spațiilor de izolare destinate persoanelor care și-au făcut testul pentru depistarea infecției cu coronavirus și sunt în așteptarea rezultatului. Dat fiind că „spitalele sunt pline”, după cum spune prefectul Cătălin Boboc, se caută spații separate în care să fie cazate aceste persoane, însă după cum a afirmat astăzi Boboc, proprietarii hotelurilor nu mai sunt dispuși să accepte astfel de „clienți”, așa cum au făcut în perioada anterioară: „Primăria municipiului caută în continuare spații de izolare, dar mi-e greu să cred că un privat va mai accepta. Spații la Instituția Prefectului sau la alte instituții din coordonarea noastră nu sunt, credeți-mă, că nu stăteam să mă rog de nimeni”.

Întrebat ce se întâmplă cu utilizarea în acest scop a internatului Liceului la Liceul Tehnologic «Edmond Nicolau» (fostul Liceu de Construcții), despre care prefectul afirma zilele trecute că „va fi preluat de îndată”, pentru a fi cazați acolo suspecţii în primele 48 de ore”, Boboc a admis că de fapt nu e chiar „de îndată”, pentru că „există niște proceduri” și a dat asigurări că „toate documentele pe subiectul respectiv sunt astăzi depuse la Ministerul Educației, dar n-am ce să fac până nu obținem toate avizele”.

Președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD), a afirmat că „avizul de la Ministerul Educației este negativ” pentru propunerea autorităților locale de a transforma internatul amintit în spațiu de izolare.

Prefectul a negat această informație, spunând că „nu există niciun aviz, nici negativ, nici pozitiv de la Ministerul Educației”.

Întrebat la modul concret dacă la ora actuală există spații de izolare sau nu la nivelul județului Brăila, Boboc a răspuns: „În Spitalul Județean mai erau ieri, de exemplu, 100 de paturi libere în acea aripă a Corpului B, dar încă nu aveam personal medical detașat să lucreze în zona aia. Între timp, ieri, au mai apărut cazuri noi, azi au apărut cazuri noi. Această problemă rămâne, noi trebuie să găsim încontinuu soluții”.

Altfel spus, astăzi la Brăila nu există astfel de spații de izolare.