PREFECTUL BOBOC: ULTIMELE PRECIZĂRI AU FOST TRASMISE DE CUP „DUNĂREA” CĂTRE CNAIR ÎN DATA DE 7 IULIE 2020. E VINA CNAIR CĂ SE ÎNTÂZIE SEMNAREA CONTRACTULUI DE LUCRĂRI?!

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, susține în continuare că lucrările la podul peste Dunăre ar fi întârziate din cauza faptului că în ciuda declarațiilor publice pe care le face, conducerea Companiei de Utilități Publice (CUP) „Dunărea” Brăila întârzie semnarea contractului de lucrări, în calitate de executant.

În urma apariției în presa centrală a unor informații pe această temă, conducerea CUP „Dunărea” a transmis astăzi un comunicat de presă în care se arată surprinsă că prefectul „susține că întârzierea devierii conductei s-ar datora companiei, deși reprezentanții CUP «Dunărea» au avut o întâlnire cu domnul Prefect al Brăilei, Boboc Cătălin și i s-a explicat evoluția și stadiul acestui obiectiv”.

Mai mult, în comunicatul respectiv se mai precizează că:

„*S.C. Compania de Utilități Publice «Dunărea» Brăila S.A. a răspuns prompt la cererea de ofertă a CNAIR (Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere- n.r), beneficiarul lucrării pentru execuția lucrării de deviere rețele apa – canal din zona obiectivului Pod peste Dunare prin încredințarea directă, fiind operatorul regional pentru serviciile de apa – canal. În acest sens s-a întocmit oferta financiară care a fost negociată cu CNAIR și în final acceptată.

*Prin corespondența transmisă prin poșta electronică din data de 1.07.2020 CNAIR recunoaște ca a primit această ofertă și va transmite acest contract în cel mai scurt timp către CUP «Dunarea» Brăila, spre a fi semnat. Până la data prezentei, acest contract nu a fost primit de către CUP «Dunărea».

În draftul de contract se prevede un termen de execuție de 6 luni de la primirea ordinului de execuție. Nu înțelegem cum întârzie atunci CUP «Dunărea» execuția obiectivului?”.

După publicarea comunicatului CUP „Dunărea”, Cătălin Boboc a venit cu precizări pe această temă, explicând că, de fapt,  CNAIR a cerut câteva informații suplimentare companiei amintite, înainte de a transmite contractul, iar CUP  transmis răspunsuri către CNAIR în zilele de 6 și 7 iulie: „Am văzut că cei de la CUP «Dunărea» susțin că au trimis documentele din data de 1 iulie și că de atunci așteaptă să primească acel contract. De fapt, ultima adresă a fost trimisă de CUP către CNAIR în data de 7 iulie. În aceste condiții, ei spun că e de vină CNAIR că nu a trimis contractul?! Pot să vă spun că documentele respective, inclusiv cele transmise de CUP pe 6 și 7 iulie, s-au aflat astăzi pe masa directorului CNAIR, vor fi semnate și probabil mâine vor fi transmise către CUP «Dunărea»”, ne-a declarat prefectul.