PRIMARUL DRAGOMIR: S-AU DESEMNAT CÂȘTIGĂTORII NOILOR LICITAȚII PENTRU LUCRĂRILE DE MODERNIZARE A STRĂZILOR DIN CARTIERELE BRĂILIȚA, LACU DULCE, PISC, VIDIN

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, anunță că s-au desemnat câștigătorii  noilor licitații pentru lucrările de modernizare a străzilor din cartierele Brăilița, Lacu Dulce, Pisc și Vidin. Firmele care au câștigat inițial licitațiile respective în 2018 nu au excutat lucrările, motiv pentru care Municipalitatea a reziliat acele contracte și a organizat noi licitații.

Edilul șef a precizat astăzi pe o rețea de socializare: „VEȘTI BUNE pentru locuitorii cartierelor Brăilița, Lacu Dulce, Pisc, Vidin:

1.Contractele societăților care câștigaseră inițial licitațiile au fost reziliate.

2.Cele două societăți care au abandonat lucrările au primit din partea Primăriei Brăila Certificat Constatator Negativ, astfel încât să poată fi respinse automat de la orice licitație și să nu mai încurce și alte primării.

3.Ambelor societăți le-a fost executată garanția de participare la licitație. Această garanție nu acopera chinul locuitorilor, reproșurile aduse Primăriei, dar am respectat prevederile legale și le-am luat banii.

4.Am mers mai departe – la fel ca și la Calea Galați, lucrare finalizată după lungi proceduri birocratice și după rezilierea contractelor -, am scos din nou la licitație publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice reproiectarea, executia și azi anunțăm NOII CÂȘTIGĂTORI AI LICITAȚIILOR PUBLICE:

– LACU DULCE – MICATIS Brăila (au mai participat EM Prime București și Euro Building Brăila – toate societățile au îndeplinit condițiile tehnice și departajarea s-a facut în funcție de preț)

– BRĂILIȚA, VIDIN, PISC – EURO BUILDING Brăila (unic participant)

ETAPELE URMATOARE:

– Semnarea contractelor

– Emiterea ordinului de începere lucrări

– 2 luni reproiectare

– 10 luni execuție”.