V. BOTEA : AVANTAJUL ȘEDINȚELOR ONLINE LA CJ ESTE CĂ AU UN ANUMIT TIP DE RIGOARE – NU MAI POȚI SĂ ȚIPI, SĂ ÎI ÎNTRERUPI PE CEI CARE VORBESC, SĂ JIGNEȘTI. ACUM ȘEDINȚELE CJ SUNT MAI SCURTE ȘI MAI CIVILIZATE

Consilierul județean Viorel Botea (PMP) nu împărtășește opinia consilierului municipal Dan Păun (PPUSL), care afirma zilele trecute că ar fi de dorit să se reia sedințele Consiliului Local Municipal Brăila în formatul clasic, cu aleșii adunați în aceeași sală – evident, cu respectarea normelor de protecție adecvate.

Păun declara că varianta online pentru ședintele CLM este una care prezintă mai multe dezavantaje și crede că dacă Guvernul își poate ține ședințele în formatul clasic, atunci și CLM Brăila poate face asta.

În ceea ce-l privește, Viorel Botea este de părere că în contextul în care numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a crescut mult la nivelul județului Brăila, nu este o ideea bună să se revină la forma obișnuită a ședintelor de CLM sau CJ, ci este de dorit să se procedeze cu prudență.

În plus, consilierul PMP spune că ședințele online au un avantaj notabil – nu mai este posibil să se lase cu circ și scandal, cum se întâmplă în ședințele obișnuite ale CJ Brăila: „Având în vedere situația epidemiologică de la nivel de județ, în opinia mea, este inoportună revenirea la vechea forma de desfășurare a ședințelor de Consiliu Județean și de Consiliu Local.

În plus, fiind vorba despre ședințe online, consilierii județeni sau locali nu se mai pot exprima atât de vocal sau de «deranjant» față de alți consilieri și într-un fel sau altul, există un anumit tip de rigoare pe care îl dă această formă de a desfășura ședințele, fiindcă în online nu mai poți să țipi, să îi întrerupi pe cei care vorbesc, să jignești, etc.

Eu, unul, nu am perceput în niciun moment că ședințele desfășurate online mi-ar crea vreun disconfort ; dimpotrivă, am observat că totul se desfășoară mult mai civilizat și mai rapid; așa am câștigat timp în care pot să mă ocup de activitățile mele de la Inspectoratul Școlar, în loc să să stau la ședințe foarte lungi, în care unii oamenii se ceartă și îi jignesc pe alții”.