V. BOTEA : IMEDIAT CE MINISTERUL EDUCAȚIEI ÎȘI VA DA ACORDUL, INTERNATUL DE LA LICEUL TEHNOLOGIC «EDMOND NICOLAU» VA FI PUS LA DISPOZIȚIA AUTORITĂȚILOR LOCALE, PENTRU A FI TRANSFORMAT ÎN SPAȚIU DE CARANTINARE

„Imediat ce Ministerul Educației își va da acordul, internatul de la Liceul Tehnologic «Edmond Nicolau» (fostul Liceu de Construcții) va fi pus la dispoziția autorităților locale, pentru a fi transformat în spațiu de carantinare pentru suspecții de COVID” – este declarația inspectorului școlar general al Brăilei, Viorel Botea.

În condițiile în care prefectul județului, Cătălin Boboc, declara zilele trecute că “vom prelua de îndată acel internat, unde vor sta suspecţii în primele 48 de ore”, l-am întrebat pe Botea dacă imobilul respectiv a fost transformat în spațiu de carantinare și ce presupune, practic, acest lucru.

Șeful ISJ a explicat că pentru a se folosi internatul în alte scopuri decât cel de a găzdui elevii liceului este necesar acordul Ministerului Educației, iar Prefectura Brăila a trimis deja o solicitare în acest sens: „ISJ Brăila a făcut astăzi un Consiliu de Administrație și a răspuns cererii Primăriei de a identifica un spațiu pentru eventuala carantinare a persoanelor cu suspiciuni de COVID-19. Prefectura a făcut o adresă către Ministerul Educației pentru schimbarea destinației internatului Liceului Tehnologic «Edmond Nicolau», iar în momentul în care primim din partea Ministerului acordul, ne vom da și noi, Inspectoratul Școlar, acordul pentru a folosi internatul în scopul amintit.

Noi am discutat cu Primăria municipiului, cu Prefectura, cu Consiliul Județean și cu ministerul, iar cei de la «Edmond Nicolau» sunt pregătiți ca în cel mai scurt timp internatul să fie apt pentru a fi folosit ca spațiu de carantinare.

După primirea acordului Ministerului Sănătății, instituțiile abilitate vor inspecta spațiile respective și vor spune ce anume trebuie făcut din punct de vedere legal, sanitar, etc”.

Viorel Botea a mai spus că teoretic, capacitatea internatului este de circa 80 de locuri, însă nu poate preciza exact câte persoane vor putea fi carantinate acolo, dat fiind că este posibil ca normele sanitare să impună anumite restricții.