V. BOTEA: PMP NU VA NEGOCIA CU NICIUN PARTID CARE LANSEAZĂ ATACURI LA PERSOANĂ CE VIZEAZĂ MEMBRII PMP SAU CARE NU-ȘI RESPECTĂ PROMISIUNILE POLITICE

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea, declară că reprezentanții partidului său vor desfășura o campanie electorală curată, în care vor vorbi despre ce au făcut ei și ce proiecte au ei pentru următorii 4 ani, nu despre alții.

Botea spune că modul în care se comportă candidații în campania electorală poate fi un indiciu cu privire la modul în care se vor comporta dacă vor fi aleși și crede că electoratul brăilean a văzut deja unde se poate ajunge, atunci când aleșii locali coboară mult nivelul discuțiilor: „PMP va desfășura o campanie corectă din respect pentru candidați, pentru celelalte partide și mai ales pentru alegători. De la noi nu veți auzi jigniri la adresa altora, calomnii sau alte lucruri de genul acesta. Noi vom vorbi despre ce am făcut și ce dorim să facem noi.  Nu ne vom implica sub nicio formă într-o campanie murdară și nu vom intra în discuții necivilizate, nu vom recurge la atac la persoană. Din punctul meu de vedere, brăilenii nu au nevoie de circ și scandal, nu au nevoie să-i vadă pe candidați aruncând cu noroi unii în alții, ci au nevoie să știe ce am făcut și ce ne angajăm să facem în continuare pentru comunitate.

După cum s-a văzut și până acum, reprezentanții PMP nu s-au implicat în niciun fel de discuții care au depășit limita bunului simț, fiindcă suntem oameni responsabili și nu ne coborâm la tot felul de mizerii, în numele luptei politice. Eu sper ca noul eșicher politic brăilean să fie format din oameni care să dezbată idei și proiecte, să-și spună punctul de vedere într-un mod civilizat, să exprime opinii profesioniste și să nu mai jignească alți consilieri, alte persoane cu sau fără funcții în administrația locală sau chiar electoratul, în ansamblu. Cred că este importantă schimbarea mentalității în rândul aleșilor locali, iar PMP va «disciplina» celelalte partide prin comportamentul pe care îl vom avea în continuare, din respect față de aleșii locali, dar și față de cetățeni”.

Întrebat dacă se așteaptă ca viitoarea campanie electorală să fie una murdară, liderul PMP a spus: „Mă aștept să fie o campanie murdară, pentru că în momentul în care nu ai ce să demonstrezi din punct de vedere politic și al proiectelor, începi să spui că celălalt este într-un fel sau altul, jignești competitorii”.

Viorel Botea a mai precizat că în ideea în care PMP promovează ideea că oamenii politici trebuie să aibă un comportament responsabil și să-și țină cuvântul dat, „PMP nu va negocia cu niciun partid care lansează atacuri la persoană ce vizează membrii PMP sau care nu-și respecta promisiunile politice”.