BOBOC, LA FINAL DE MANDAT: AM FOST UN PREFECT IMPLICAT, NU UNUL CARE ȘI-A DEPĂȘIT ATRIBUȚIILE. PUR ȘI SIMPLU AȘA ESTE STILUL MEU

Prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, a făcut astăzi un bilanț al celor 8 luni ale mandatului său, la ultima conferință de presă pe care a susținut-o în calitatea amintită. În contextul în care Boboc a cerut zilele trecute oficial ministrului de Interne să i se aprobe încetarea exercitării mandatului de prefect, ca urmare a faptului că va candida la alegerile locale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, este de așteptat ca astăzi, în sedința de Guvern, să fie luată decizia respectivă.

Cătălin Boboc a declarat azi că în opinia sa, a fost un prefect implicat și nu unul care „și-a depășit atribuțiile”, așa cum l-au acuzat diverse persoane: „A fost un mandat al unui prefect care și-a propus să fie implicat în tot felul de probleme și gradul meu de implicare vreau să vă asigur că a fost unul dat de nivelul problemelor sau de mulțimea problemelor, nicidecum de catalogările unor oameni din spațiul public care au spus că uneori «îmi depășesc atribuțiile». Eu că cred că atunci când vrei să te implici într-o problemă și cauți soluții, dacă nu încalci legea, nu îți depășești niciun fel de atribuții.

Nu m-am ferit de subiecte fierbinți, am luat decizii chiar dacă uneori îmi imaginam că ar fi nepopulare, le-am luat după ce am discutat cu cei care gestionau o anumită situație, o instituție direct implicată, am ascultat specialiștii și am luat decizii chiar cu riscul de a fi uneori nepopular, pentru că aveam credința că acele decizii sunt bune și vor avea efecte benefice. Nu aș fi putut și nici nu o să pot vreodată să-mi exercit un mandat altfel, pentru că pur și simplu așa este stilul meu”.

Declarația integrală a lui Cătălin Boboc pe această temă o puteți urmări aici: