BOTEA: DUPĂ ALEGERILE LOCALE VOM CĂUTA CA ÎN CLM ȘI ÎN CJ BRĂILA SĂ FACEM O MAJORITATE ALĂTURI DE PARTIDE DE DREAPTA, ALĂTURI DE PNL

Președintele PMP Brăila, Viorel Botea – care va candida la președinția Consiliului Județean -, declară că personal, nu este interesat câți candidați vor fi la alegerile locale din acest an pentru funcția de primar al municipiului și pentru cea de președinte CJ, fiindcă în opinia sa, candidații PMP sunt cei mai buni.

Întrebat dacă i se pare un lucru bun faptul că din ce s-a aflat până acum, pare că vor fi destul de puțini candidați la Primăria municipiului și la CJ, liderul PM a spus: „Problema este următoarea: să vedem cât de puțini vor fi, pentru că totuși, ca să candidezi la CJ trebuie să ai o listă de consilieri, chiar trebuie să ai organizații în județ. Noi, care suntem un partid parlamentar, vă anunț că avem organizații în absolut toate localitățile. Întâi să vedem înscrierile și după aceea mai discutăm. Oricine poate să vrea să candideze…”.

Întrebat cât de dificil este să se facă activități ce țin de pregătirea pentru alegeri și de campanie electorală în condițiile restrictive impuse pe perioada crizei coronavirusului, Botea a răspuns din punctul de vedere al PMP „condițiile sunt impecabile și vă spun și de ce: noi am făcut campanie de-a lungul vieții. Eu nu fac campanie și nici domnul Adetu (Ionel Adetu, candidatul PMP la Primăria municipiului – n.r.) nu face campanie în 30 de zile.

În anul 2010, de exemplu, am adus 10 milioane de euro pe fonduri europene. Acum am mai adus câteva sute de mii de euro ca inspector școlar general. Când a fost pandemia am făcut cursuri de inițiere în online pentru aproape 1500 de profesori, ca să le predea copiilor”.

Pe de altă parte, Botea a afirmat că el și colegii săi își doresc să aibă un număr cât mai mare de consilieri, „pentru a putea să ne impunem în CJ și CLM toate proiectele pe care dorim să le realizăm. Și cred că un semnal foarte important pe care trebuie să-l dăm cetățenilor este că după alegerile locale vom căuta – dacă suntem invitați, evident – să facem o majoritate alături de partide de dreapta, alături de PNL, în așa fel, încât să avem posibilitatea de a aduce o schimbare atât în municipiu, cît și în județ”.