CĂPĂȚÎNĂ: AVÂND ÎN VEDERE EVOLUȚIA PANDEMIEI, CJ BRĂILA POATE SĂ SPRIJINE FINANCIAR EXTINDEREA PLATFORMEI EDUCAȚIONALE LA NIVEL DE JUDEȚ, CA SĂ FIM PREGĂTIȚI PENTRU ÎNCEPUTUL NOULUI AN ȘCOLAR?

Consilierul județean Marian Căpățînă (independent) a solicitat în cadrul celei mai recente ședinței CJ Brăila câteva lămuriri cu privire la modul în care se pregătește începerea noului an școlar, în contextul în care este posibil ca situația epidemiologică să nu permită reluarea cursurilor în sistemul clasic.

Căpățînă este de părere că CJ ar trebui să se implice financiar în crearea unei platforme educaționale care să poată fi accesată de toți elevii din județ: „Colegiul «Bălcescu» are o platformă educațională achiziționată de părinți în urmă cu circa doi ani și această platformă este adaptată perfect la sistemul educațional din România. Având în vedere evoluția pandemiei, CJ Brăila încearcă cumva să sprijine financiar extinderea acestei platforme educaționale la nivel de județ? Fiindcă ar trebui să luăm și noi modelul Buzăului, care a implementat aceste platforme ce acoperă toate nevoile sistemului educațional din România definite prin lege, pentru toți participanții la procesul educațional și este extrem de transprentă”.

Inspectorul școlar general al Brăilei, consilierul județean Viorel Botea (PMP), a dat câteva informații pe această temă: „Timp de un an de zile, această platformă a putut fi utilizată gratuit de toți acei profesori și  elevi care și-au exprimat dorința. Ca să intri pe o astfel de platformă sunt necesare mai multe condiții. Prima condiție – și cea mai complicată, să zicem așa -, este aceea privind datele personale, deci aici este vorba despre niște lucruri care din punct de vedere tehnic și legal e mai dificil să le realizăm.

În al doilea rand, o astfel de platformă este demo la început, după care trebuie să se plătească niște costuri pe care nu știu dacă în momentul de față Primăria Brăila sau CJ le-ar putea acoperi.

În altă ordine de idei, sunt și alte platforme de același fel pe care noi le putem utiliza tot cu bani, deci este clar că trebuie organizată un fel de licitație.

La nivelul ISJ Brăila deja realizăm o platformă la Limba română și la Matematică, prin care elevii să poată primi rapid tot ce este necesar”.

Botea a mai afirmat că CJ dispune de bani și poate susține cheltuielile pe care le presupune funcționarea unei astfel de  platforme care să acopere necesitățile la nivel de județ „ar fi un lucru foarte bun”.