CHIRIAC: ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ SUNT APROAPE FINALIZATE 90% DINTRE LUCRĂRILE DIN CONTRACTUL DE ÎNTREȚINERE A DRUMURILOR JUDEȚENE

„În momentul de față sunt aproape finalizate 90% dintre lucrările din contractul de întreținere a drumurilor județene” – este declarația președintelui CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD), care a prezentat în cadrul unei conferințe de presă câteva detalii cu privire la principalele lucrări de reparații care vizează drumurile județene.

Chirac a spus că săptămâna viitoare va începe reabilitarea unui tronson din Drumul Mării și a precizat, de asemenea, că „săptămâna trecută s-a preluat amplasamentul drumului Gulianca – Viziru – Gradiștea, se fac teste la partea de carosabil, iar de săptămâna viitoare vor intra în forță pe cele două tronsoane, începând de la Gradiștea spre Gulianca și invers, deci va fi primul tronson care va fi reabilitat și sperăm ca până în toamnă constructorul să finalizeze cle putin 70% din acest mare proiect pe fonduri europene.

Celălalt mare proiect pe fonduri europene, SUERD (reabilitarea drumului Silistraru – Unirea – Gropeni, n.r.) este în momentul de față la etapa scrierii caietului de sarcini, scoaterea la licitație, pentru că am avut câteva probleme în ceea ce privește partea de proiect. Până la sfârșitul lunii august îl vom scoate și pe acela la licitație, sperăm să avem licitația adjudecată cel târziu în luna septembrie – octombrie, astfel încât constructorul să poată intra să înceapă și construcția acelui drum”.

Pe de altă parte, șeful județului a amintit de faptul că „s-a terminat de reabilitat Casa Tineretului – o investiție enormă, din punctul meu de vedere, peste 1 milion de euro. Așteptăm doar avizul ISU, care să ateste că sala este funcțională. Mai avem nevoie doar de acel document și sperăm ca în curând să treacă și această pandemie, ca să putem ține spectacole acolo. Acum în Brăila avem o sală mai mare decât cea a Teatrului «Maria Filotti», pentru diverse evenimente”.