CHIRIAC: PUTEM GĂSI O FORMĂ DE ASOCIERE CU PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ȘI POATE ȘI PRIMĂRIILE DIN JUDEȚ, PENTRU A FINANȚA REALIZAREA UNEI PLATFORME EDUCAȚIONALE CARE SĂ FIE ACCESATĂ DE ELEVII DIN TOT JUDEȚUL

Președintele CJ Brăila, Iulian Chiriac (PSD) declară că este gata să susțină financiar realizarea unei platforme educaționale care să poată fi accesată de elevii din întreg județul, în eventualitatea în care situația epidemiologică din luna septembrie nu va permite reluarea cursurilor în regim normal.

Chiriac a răspuns astfel consilierului județean Marian Căpățînă (independent), care a întrebat dacă Primăria municipiului și CJ nu pot discuta o variantă de asociere, pentru a se finanța funcționarea unei astfel de platforme, „ca să nu intrăm nepregătiți în toamnă”.

Șeful CJ a spus că este dispus să dea o mână de ajutor, mai ales în contextul în care CJ are în subordine învățământul special: „Vom analiza foarte atent această propunere a domnului consilier și vom da cu siguranță o mână de ajutor. Se poate face o asociere cu Municipiul Brăila și chiar și cu primarii din județ, putem găsi o formulă de asociere astfel încât să finanțăm un astfel de proiect, o platformă pentru tot județul Brăila. Trebuie să ne gândim foarte serios, pentru că se apropie toamna și copiii trebuie să urmeze cursurile, chiar și online, dacă va fi cazul, cu toate că eu mi-aș dori ca și copilul meu, și ceilalți copii din județ să meargă la școală efectiv, alături de profesori și de colegii lor, pentru că e mult mai interesant și mai bine pentru ei.

În momentul de față, municipiul Brăila, conform proiectului votat de noi, are la dispoziție 15 miliarde de lei vechi pentru un proiect de finanțare a unei astfel de platforme sau altceva similar. Dacă va fi nevoie, nu am niciun fel de reținere în a mări această sumă pentru municipiul Brăila sau vedem, facem o altfel de asociere, astfel încât această platformă să fie funcțională pentru toți elevii din județ. E foarte important să cuprindem nu numai elevii din municipiu, ci si pe cei din județ, pentru că acolo sunt problemele. În municipiu cred că se va rezolva mai ușor, dar e important și județul, pentru că sunt copii în comune sau sate îndepărtate, gen Racovița, Cireșu, Berteștii de Jos și ar trebui ca și acei elevi să aibă aceleași condiții pe care le au elevii din municipiu”.