CHIRU: EU ȘI CRISTIAN TECHIU VOM CANDIDA DIN PARTEA PNȚCD PENTRU FUNCȚIILE DE PREȘEDINTE CJ BRĂILA ȘI PRIMAR AL MUNICIPIULUI. LUNI ANUNȚĂM PENTRU CARE DINTRE ACESTE FUNCȚII CANDIDĂM FIECARE

PNȚCD Brăila încă nu a luat o decizie definitivă cu privire la candidații pentru funcția de primar al municipiului și cea de președinte al Consiliului Județean.

În urmă cu câteva zile, președintele PNȚCD Brăila, Gheorghe Chiru, a anunțat pe o rețea de socializare că a decis să candideze la funcția de primar al Brăilei.

Aseară el a anunțat tot pe o rețea de socializare că și Cristian Techiu, fost candidat independent la Primăria municipiului, va candida la alegerile locale din 27 septembrie tot din partea PNȚCD, fără a preciza însă pentru ce funcție va candida acesta: „Astă seară am finalizat discuțiile cu dl. Cristian Techiu pentru o candidatură, din partea organizației pe care o conduc, la alegerile locale din septembrie.

Dl Techiu a fost candidat independent la funcția de primar în 2016. O ținută demnă de un aspirant la fotoliul de primar, elegant, fairplay-ul care i-a caracterizat campania, cât și rezultatul în alegerile trecute îl recomandă pe noul nostru coleg ca fiind un competitor redutabil, căruia îi urăm succes!

La începutul săptămânii viitoare organizăm o conferință de presă în care vom aduce lămuriri suplimentare vis a vis de această candidatură. Până atunci vă invitam să participați alături de noi la continuarea demersului electoral, strângerea de semnături!”.

În acest context, l-am întrebat astăzi pe Chiru dacă anunțul făcut aseară  înseamnă că Techiu va fi candidatul PNȚCD pentru funcția de președinte CJ Brăila.

Liderul țărănist ne-a declarat că încă nu s-a luat decizia definitivă în acest sens, însă este sigur că el și Cristian Techiu vor intra în cursa electorală pentru cele două funcții importante: cea de primar și cea de președinte CJ. Mai concret, Chiru ia în calcul ideea de a renunța la candidatura la Primărie, pentru a-l lăsa pe Techiu să intre în această cursă, șeful PNȚCD urmând să candideze pentru funcția de președinte CJ.

„Domnul Techiu a mai candidat pentru funcția de primar, știe despre ce este vorba, are o experiență în acest sens. Pe de altă parte, eu am la activ două mandate de consilier județean, am fost și vicepreședinte CJ, deci am o experiență în această zonă. Oricum, prima mea opțiune a fost întotdeauna candidatura la CJ. Mai discutăm pe acest subiect și luni anunțăm decizia definitivă”, ne-a spus Gheorghe Chiru.

Amintim că la alegerile locale din 2016, când cei doi au candidat pentru funcția de primar al Brăilei, au obținut următoarele rezultate: Cristian Techiu (pe atunci candidat independent) – 1,8% din voturi; Gheorghe Chiru (PNȚCD) – 0,63% din voturi.