DRAGOMIR: UNELE ȘCOLI, CARE AU MULȚI ELEVI, NU POT RESPECTA CONDIȚIILE PRIVIND DISTANȚAREA SOCIALĂ LA CLASĂ. VOR FI LUATE DECIZII LA ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR, ÎMPREUNĂ CU ISJ

Primarul Brăilei, Marian Dragomir (PSD), declară că majoritatea școlilor din municipiu și-au făcut deja igienizările și dezinfectările în vederea pregătirii începutului noului an școlar, singura problemă pe această temă fiind cea legată de modul în care se va asigura distanțarea socială la clase, pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus.

Dragomir a spus că sunt școli care au un număr mai mic de elevi și care pot asigura toate condițiile din acest punct de vedere (mai exact, maximum 15 elevi într-o sală de clasă), însă a primit adrese de la unități de învățământ care au un număr mare de elevi și nu au suficiente săli de clasă pentru a respecta această regulă.

Edilul șef a precizat că ține legătura cu Inspectoratul Școlar, în ideea de a se găsi cele mai bune soluții în acest sens: „Unele școli sunt pregătite și întrunesc toate condițiile pentru deschidere; alte școli, din cauza faptului că în ultima perioadă, fiind școli de valoare, au primit foarte mulți elevi de la clasele V-VIII, cât și cele de liceu, sunt foarte aglomerate și nu pot respecta condițiile legale privind distanțarea – și există și niște adrese în acest sens. În funcție de specificul fiecărei școli, Consiliul de Administrație al fiecărei școli, ținând cont și de evoluția situației în acel moment, va decide dacă învățământul va fi pornit cu toți elevii sau în grupe consecutive, a câte jumătate din numărul de elevi.

Va fi o situație care se va discuta la acel moment împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu conducerea școlii. Sunt situații diferite, sunt școli în care se poate asigura distanțarea socială și școli în care nu se poate asigura. Inspectoratul Școlar centralizează acest lucru și urmează apoi să aibă discuții și cu Primăria”.

La rândul său, președintele CJ, Iulian Chiriac (PSD) a precizat că dacă va fi nevoie de susținerea instituției pe care o conduce, va oferi acest ajutor Primăriei municipiului și Inspectoratului Școlar, „astfel încât cei mici, dar și cei mari să își poată desfășura cursurile în condiții optime”.