IORDACHE: CÂND ESTE VORBA DESPRE COVID-19, NU EXISTĂ „PRIMA LINIE”, „A DOUA LINIE”, „A ŞAPTEA LINIE”! ÎN PRIMA LINIE SUNT TOATE CADRELE MEDICALE

Consilierul județean  Ștefan Cătălin Iordache (PND) susține că nu există „prima linie” și alte linii, când este vorba despre COVID-19, fiindcă orice medic care este de gardă poate intra în contact cu un pacient infectat cu coronavirus, fără să știe, atunci când este chemat la UPU. În acest context, Iordache consideră că nu este fezabilă propunerea făcută de liberalul Dănut Lungu în cadrul celei mai recente ședinte CJ Brăila, cu privire la testarea săptămânală a tuturor cadrelor medicale din „prima linie”.

“Toate cadrele medicale sunt în prima linie, pentru că serviciile de gardă vin la UPU, jos! Nu putem face 1.000 de teste pe zi, la toată lumea care lucrează în spital, chiar dacă ne-am dori şi chiar dacă ar fi foarte bine. Deci nu există «prima linie», «a doua linie», «a şaptea linie»! Orice medic care este de gardă şi care este solicitat la UPU – un medic specialist într-o anumită specialitate medicală – coboară acolo ca să vadă pacientul respectiv. Deci tot în prima linie este şi acela. În prima linie sunt toţi!”, a spus Iordache.