JUDEȚUL BRĂILA, 3 AUGUST – 283 DE PACIENȚI CU COVID-19 INTERNAȚI, DINTRE CARE 7 SUNT TRANSFERAȚI DIN ALTE JUDEȚE. 19 CAZURI NOI, CONFIRMATE ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Instituția Prefectului anunță că astăzi, 3 august, situația epidemiologică la nivelul județului Brăila se prezintă astfel: „Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, de la începutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate în total 914 cazuri, dintre care 19 sunt cazuri nou confirmate în Brăila, în ultimele 24 de ore. De asemenea, la Brăila sunt internați în acest moment 283 de pacienți, 7 dintre aceștia fiind transferați din alte județe.

În ceea ce privește numărul deceselor, până astăzi, la Brăila au fost înregistrate 27 (20 persoane confirmate în Braila, plus 4 persoane confirmate în Galați, 2 în Tulcea și una în Ialomița – transferate la Brăila).

În perioada 31 iulie – 2 august polițiștii, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila și polițiști locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, pe raza întregului județ, în zonele aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, pieţe, terase, precum și în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Astfel, în acest weekend a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală și interdicțiilor impuse în această perioadă în cazul a peste 1.600 de persoane și a 361 de societăți comerciale.  În acest context au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, dintre care: *78 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; *5 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, aplicate unor operatori economici; *67 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, aplicate în contextul COVID-19.
Totodată, polițiștii brăileni au desfășurat și 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun și în cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranța cetățenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID – 19. Au fost  legitimate, astfel, 600 de persoane și oprite în trafic și verificate peste 200 de vehicule, fiind aplicate 122 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 48.835 de lei.