LUNGU: CADRELE MEDICALE CARE SUNT ÎN PRIMA LINIE, CARE AU CONTACT CU CEI INFECTAȚI CU CORONAVIRUS, AR TREBUI TESTATE SĂPTĂMÂNAL

Consilierul judeţean Dănuţ Lungu (PNL) este de părere că ar trebui ca toate cadrele medicale „din prima linie”, care se ocupă de îngrijirea pacienților confirmați cu COVID-19, să fie testate săptămânal, pentru a depista din timp o posibilă infecție cu coronavirus.

Lungu a făcut această propunere în cea mai recentă ședință CJ Brăila: “Lucrurile nu prea sunt în regulă în rândul cadrelor medicale, am înţeles că nu se fac testări. Este un lucru foarte important pentru noi să ştim dacă acele cadre medicale sunt infectate, dacă cumva reprezintă un pericol pentru alţi posibili pacienţi”.

Liberalul consideră că în contextul în care pacienții cu COVID-19 sunt  internați și tratați în mai multe spitale, există riscul de infectare a unui număr mare de medici și asistente și ca atare, „trebuie să ne gândim în a proteja cadrele medicale care cumva vor fi pregătite pentru al doilea val sau pentru schimbarea celor care s-ar putea infecta. Aici depinde foarte mult de strategia pe care dvs sau cei din Spitalul Județean au gândit-o. Eu spun ca măcar la o săptămână, cel puțin cadrele medicale care sunt în prima linie, care au contact cu infectații, ar trebui testate”.