MANIFESTĂRI MAI PUȚINE ANUL ACESTA DE ZILELE BRĂILEI, DIN CAUZA RESTRICȚIILOR IMPUSE DE PANDEMIE

Manifestări de mai mică amploare în acest an, cu ocazia Zilelor Brăilei, ca urmare a regulilor stricte impuse de autorități în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Primarul municipiului, Marian Dragomir (PSD), a prezentat în cadrul unei conferințe de presă programul pregătit pentru Zilele Brăilei, precum și măsurile de protecție ce vor fi luate: Zilele Municipiului Brăila se vor organiza şi în acest an, dar respectând condiţiile impuse de Guvern.

Vom avea următoarele evenimente: pe Faleza Dunării va fi Târgul Meşterilor Populari, care se va desfăşura la căsuţe amplasate la o distanţă de 20 m una faţă de cealaltă, pentru a asigura tot spaţiul necesar şi a nu exista niciun fel de aglomeraţie în zona respectivă. Toţi comercianţii sunt obligaţi, conform regulamentului pe care îl semnează în momentul în care primesc căsuţa respectivă, să poarte mască şi mănuşi pe toată durata desfăşurării activităţii lor”.

Tot ca măsuri de protecție, pe perioada Târgului Meşterilor Populari (adică între 13 – 16 august inclusiv) nu vor fi date autorizaţii pentru comercializarea produselor alimentare la terase şi nici pentru comercializarea dulciurilor pe faleză.

Nici manifestările dedicate Zilei Marinei (sâmbătă, 15 august), nu vor mai avea savoarea din anii trecuți: Un lucru foarte important legat de Faleza Dunării este cel referitor la desfăşurarea Paradei Navelor Militare şi Civile. În anii anteriori se organizau jocurile marinăreşti, însă acum, pentru a evita aglomeraţia, nu se vor mai putea organiza în zona stabilită. Invităm brăilenii de la Debarcader – Vadul Spitalului, până la Căpitănie – strada Împăratul Traian pentru a se așeza pe Faleza Dunării, la o distanţă pe care ei o consideră corespunzătoare, astfel încât să poată urmări parada navelor care va începe la ora 10:00 şi se va finaliza la ora 11:00. Între orele 10:20 – 10:30 va exista şi o trecere a avioanelor de luptă pe deasupra Falezei.

Regretăm faptul că nu se vor putea organiza acele jocuri marinăreşti specifice, dar suntem nevoiţi ca anul acesta să amânăm, pentru că s-ar fi creat acea aglomeraţie, deoarece toată lumea, mai ales copiii, ar fi vrut să le vadă.

Nu avem voie să facem concerte la Zilele Municipiului Brăila, deoarece cu siguranţă se va depăşi numărul de 500 de participanţi şi nu cred că vrea cineva să vină pe Faleză pentru a primi amendă…  Nu este cazul să organizăm sau să ne asumăm anumite riscuri. Dar în data de 15 august, de la ora 21:00 până la 01:00, de pe clădirea Primăriei se vor proiecta pe cer opt lasere de mare rezoluţie, care vor fi vizibile de la 4 km, astfel încât să marcăm acest eveniment printr-un spectacol care va ţine foarte mult.

În paralel, pe strada Mihai Eminescu avem Târgul Anticarilor şi Buchiniştilor, amplasaţi la o distanţă de 10 metri unul de celălalt, asigurând toate condiţiile legale în această perioadă. În plus, avem o lansare de film şi gală, totodată (premiera va avea loc la Brăila): este vorba despre filmul «Un timp prin care am trecut» al renumitului actor Codrescu, iar regizorul este și brăilean.

De asemenea, vom avea spectacole ale Teatrului «Maria Filotti» pe strada Mihai Eminescu, iar în Parcul Monument vom avea Caravana Filmului Românesc, cu prezentarea unor filme foarte cunoscute la nivel naţional şi Teatrul de Păpuşi”.

Întrebat dacă vor fi deschise terasele pe faleză de Zilele Brăilei, edilul-șef a spus: „Singurele terase care pot funcţiona pe faleză sunt acelea care au contract. Ele nu sunt în programul evenimentelor desfăşurate de Zilele Municipiului Brăila, dar cei de la o terasă de acolo ne-au confirmat faptul că ei nu vor deschide, deoarece nu vor să îşi asume niciun risc. Celelalte terase am înţeles că vor deschide, am avut discuţii cu ei în sensul acesta”.