PNL BRĂILA: PARTIDUL RĂMÂNE FIDEL PRINCIPIILOR BRĂTIENILOR ȘI NU FACEM „STÂNGA ÎMPREJUR” DE DRAGUL PUTERII

„La noi există pe lângă stânga și dreapta și o a treia categorie, mai puțin fericită, cea de «stânga împrejur»!” – este ceea ce se spune într-un comunicat semnat de Biroul de presă al PNL Brăila.

Liberalii răspund astfel unor atacuri venite din partea președintelui organizației municipale a Pro România, Silviu Petrea, care a declarat zilele trecute că „marele perdant al alegerilor locale va fi, bineînțeles, PNL care nu va putea mobiliza la vot nici propriul electorat și  vor obține cu mare efort între 15 și 19 procente la Brăila”, că „la Brăila, săgeata liberală s-a frânt din nou sub propria aroganță: încă 4 ani de opoziție locală!” și se întreba „ce rost mai are să votezi cu PNL când știi de la început că au făcut blat cu PSD, din nou, că nu vor să își asume guvernarea locală, din nou și că vor să fie în opoziție următorul mandat, din nou?!”.

În ceea ce-i privește, liberalii au comentat: „Am citit cu uimire cum domnul Silviu Petrea, om cu convingeri de stânga vădite, ni se adresează, pe un ton și în limbajul caracteristic, ca un veritabil om de dreapta.

Nu pot aprecia demersul cameleonic al acestuia decât ca ceea ce este: o marotă prin care încearcă să ofere un măr otrăvit celor care, în mod firesc, și pe bună dreptate, de 30 de ani, după cum bine amintește și domnia sa, s-au săturat să stea sub «caracatița roșie».

Stimate domn, personaje precum dumneavoastră contemporanizează încă realitatea vieții politice în care ne arătați că, din pacate, la noi există pe lângă stânga și dreapta și o a treia categorie, mai putin fericită, cea de «stânga împrejur»! Dumneavoastră aveți performanța de a vă încadra la două dintre ele: stânga și bineînțeles «stânga împrejur», la fel și partidul Pro Romania, pe care îl reprezentați, un partid satelit al PSD-ului și care prin natura felului în care «s-a născut» nu poate vorbi de o alăturare sau coalizare cu dreaptă politicii brăilene.

Totuși, în ciuda jignirilor aduse PNL-ului, am demonstrat că partidul rămâne fidel principiilor Brătienilor și nu facem «stânga împrejur» de dragul puterii”.