SÂMBĂTĂ, 15 AUGUST – CAMPANIA UMANITARĂ ”ARIPI PENTRU SARA MARIA!”

Sâmbătă, 15 august, cu ocazia Zilei Marinei, militarii Laurențiu Cobzaru (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară) și Costel Mazâlu (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului BRĂILA), vor alerga de-a lungul traseului Baia (jud. Tulcea) – Constanța, în cadrul unei campanii umanitare intitulate ”ARIPI PENTRU SARA MARIA!”.

Ei vor transmite cu această ocazie mesajul Sarei, care are nevoie de ajutor: „Numele meu este Sara Maria, am 1 an și 5 luni și-mi doresc să câștig în această luptă cu viața pentru un strop de sănătate.

Acum mă puteam bucura de viață alaturi de surioara mea geamană, însă Dumnezeu a avut un alt plan! Ea a pierdut lupta cu viața încă din burtica mamei, în săptămâna 22 de sarcina, dar eu eram hotărâtă ca măcar eu să îi aduc o bucurie mamei și să-i pot înlocui lacrimile cu prezența mea și de aceea am voință și încerc să fiu puternică și să lupt pentru a mă putea face sănătoasă!

La naștere am avut 25 de săptămâni și am cântărit 750 grame. Am fost resuscitată de mai multe ori, deoarece în burtica mamei era cu totul altfel și nu am știut cum să mă comport; nu eram pregătită pentru viață așa devreme… La câteva ore de la naștere doctorii au depistat insuficiență renală, insuficiență cardiacă, septicemie, spunând că viața mea stă atârnată de un fir de ață și șanse prea multe de viață nu am! Iar la câteva zile de la naștere am făcut hemoragie intracraniana GRAD IV. În urma acestei hemoragii s-a depistat că am facut hidrocefalie, porencefalie si ventriculomegalie, cheagurile formate împedicând LCR (lichidul cefalorahidian) să circule normal. În momentul de față am a doua intervenție pentru drenaj ventriculo-peritoneal care ajuta lichidul cefalorahidian (LCR) să se dreneze…

În momentul de față doctorul a spus că am o forma gravă de epilepsie; am 3 medicamente anticonvulsive, dar nici până în momentul acesta nu s-a găsit tratamentul potrivit pentru a stopa crizele epileptice.

Îmi doresc ca și viața mea să prinda culoare ca și a altor copilași, să pot avea șansa la o viață sănătoasă.

În spital s-au zbătut medicii să mă ajute să trăiesc, iar acum, fiind acasă, eu pot spune că sunt “angajată cu normă întreagă”, așa micuță cum sunt, mereu la Terapii care mi se par grele, dar mami și tati sunt lângă mine și mă ajuta mult cu iubirea pe care mi-o poartă!

Mami spune că sunt o fetiță specială, iar pentru asta voi avea nevoie de multă terapie, cum sunt: kinetoterapie, hidrokinetoterapie, JKA Therapy, Bowen, Osteopatie, Logopedie, mult timp de acum încolo, zi de zi, pentru ca și creierașul meu să se poate dezvolta și să pot recupera cum voi putea lipsurile pe care le-am dobândit în urma prematurității, aceste terapii fiind foarte costisitoare și pe fiecare lună depășind cu mult bugetul părinților mei…

În momentul de față, după aproape 1 an de Terapii, încă nu reușesc să îmi susțin capul singură, nu pot sta în funduleț, dar am învățat să zâmbesc când părinții îmi vorbesc, să ma joc cu mânuțele mele, să apuc unele jucării cu mânuță dreaptă și acesta e un pas înainte!”.

Cei care vor să o ajute pe micuță pot face donații pentru Asociația Aripi pentru Sara Maria, Cont LEI  RO50BACX0000001992173001, Cont Euro  RO23BACX0000001992173002.

Pagina Aripi pentru Sara Maria:

https://www.facebook.com/asociatiaaripipentrusaramaria/

Linkul eveniment:

https://facebook.com/events/s/aripi-pentru-sara-maria/312507076607889/?ti=cl