TECHIU, CANDIDATUL PNȚCD LA PRIMĂRIA BRĂILEI: PROIECTE? DEGEABA VIN EU ASTĂZI ȘI PROMIT MAREA CU SAREA ȘI ATUNCI CÂND AJUNG ACOLO NU FAC NIMIC…

„Ce proiecte aveți, ca și candidat la funcția de primar al Brăilei?”

„Proiecte au avut toți consilierii și toți primarii pe care i-a avut Brăila până în momentul de față.

Urmăream zilele trecute activitatea consilierilor locali din Brăila  – și vreau să spun că este unul dintre motivele care m-au făcut să candidez din nou -; nimeni nu are un proiect pe care să-l aducă pe ordinea de zi în CLM și îmi aduc aminte că în fiecare an electoral toți vin și promit că au câte 10-12 proiecte pentru Brăila, apoi timp de 4 ani de zile nimeni nu vine și nu propune absolut nimic. Este în primul rând motivul care m-a făcut să candidez din nou.

Proiecte… să vin acum să spun despre proiecte, sunt destule. Despre proiecte… putem face foarte multe” – este răspunsul dat astăzi de Cristian Techiu, candidat din partea PNȚCD la Primăria municipiului Brăila.

”Păi proiectele le faceți după ce veți fi ales primar?”

„Degeaba vin eu astăzi și spun și promit marea cu sarea și atunci când ajung acolo nu fac nimic. Mai bine să ajungi, să poți să faci lucrul ăsta.”

”Și deci nu promiteți nimic acum și urmează să faceți….”

”Sunt proiecte în ceea ce privește pistele ciclabile, în ceea ce privește soluționarea problemelor din cartiere, sunt foarte multe probleme. N-avem parcuri, n-avem locuri de joacă, n-avem stadion, n-avem condiții în spitale.”

În condițiile în care orice cetățean al Brăilei, dacă întrebăm pe stradă, poate să enumere o serie de probleme care în opinie sa nu merg bine în municipiu, l-am întrebat pe Techiu dacă are totuși niște proiecte concrete care cuprind și soluții pentru acele probleme, ca să poată convinge brăilenii să-l voteze.

„La fel ca în 2016, sunt proiecte… cele care vizează Brăila, în general…”

„Normal că vizează Brăila, candidați pentru funcția de primar al Brăilei. Dar care sunt aceste proiecte?”

„În primul rând în administrația locală schimbarea mentalității și schimbarea modului de a face administrație publică locală. Apoi sunt proiectele care vor fi introduse pe ordinea de zi în CLM și nu doar primarul poate să facă lucrul ăsta, asta încercam să spun. La fel ca primarul, toți cei 27 de consilieri locali pot veni cu proiectele lor”.

Întrebat din nou cu ce proiecte vine el în fața cetățenilor, ca să-i convingă să-l voteze, Techiu a vorbit despre pistele pentru biciclete, construirea unui stadion de fotbal și amenajarea parcurilor.

Informat că „amenajarea parcurilor” nu este un proiect propriu-zis și că de asta se ocupă Seroplant, nu primarul, Techiu a spus că lui nu-i place cum sunt amenajate parcurile.