V. BOTEA, DESPRE NOUL AN ȘCOLAR: CA URMARE A REGULILOR DE DISTANȚARE SOCIALĂ, ESTE POSIBIL CA LA ȘCOLILE MARI SĂ SE ÎNVEȚE ÎN SCHIMBURI, DACĂ NU VOR FI SUFICIENTE SĂLI DE CLASĂ

Inspectorul școlar general al Brăilei, Viorel Botea, declară că școlile din județ vor fi pregătite pe 14 septembrie pentru a primi elevii, în cazul în care situația epidemiologică va permite ca activitatea didactică să se desfășoare din nou la clasă. Botea a precizat că se iau în calcul trei scenarii, pentru orice eventualitate, însă în principiu, noul an școlar va începe cu elevii în bănci și profesorii la catedră. Șeful ISJ a precizat însă că începutul acestui an școlar va fi diferit de anii trecuți, fiindcă vor fi mai puțini elevi la clasă și vor fi respectate regulile de distanțare socială, pentru prevenirea infectării cu coronavirus.

Botea a mai spus că în contextul în care vor fi cel mult 15 elevi într-o sală de clasă – și deci va fi nevoie să fie folosite mai multe săli de clasă -, este posibil ca unele școli să lucreze în mai multe schimburi: „Până pe data de 13-14 august noi trebuie să prezentăm Ministerului Educației numărul de clase pentru absolut tot ce înseamnă școli din județul Brăila. Deja am început să lucrăm pe rural – pe rural este mai simplu –, avem scenariul pe școli generale, unde numărul de copii nu este atât de mare și urmează ca împreună cu directorii de școli și cu directorii de licee mari să stabilim clar scenariul privind unitățile de învățământ mari. Probabil la acestea din urmă se va lucra și în schimburi, dacă numărul de săli nu permite să lucrăm într-un singur schimb”.