1.013 TONE LEMNE DE FOC, PREGATITE PENTRU SARACII BRAILEI. LEMNELE SUNT DATE GRATUIT SI SUNT DUSE DIRECT LA DOMICILIUL BENEFICIARILOR

Primaria Braila a pregatit 1.013 tone de lemne de foc, pentru a fi impartite beneficiarilor de ajutoare de urgenta in natura pentru incalzire, pe perioada sezonului rece 2017-2018. Cantitatea amintita este suficienta pentru a acoperi necesarul pentru un numar de 1.000 de beneficiari.

Ajutoarele de urgenta amintite, constand in 1.000 kg lemne de foc/familie sau pentru o persoana singura, se acorda in mod gratuit, daca solicitantul indeplineste anumite conditii prevazute de lege, dar numai daca familia/ persoana in cauza are achitate la zi taxele si impozitele locale. Acest gen de ajutoare se acorda de cel mult 2 ori pe iarna (pe perioada noiembrie – martie), iar cererile se pot depune pe tot parcursul anului la Directia de Asistenta Sociala.

Ajutorul de urgenta constand in lemne de foc se acorda familiilor si persoanelor singure care realizeaza venituri nete lunare de pana in 615 lei/membru de familie, dar pentru situatii intemeiate si bine motivate, se poate acorda si persoanelor care depasesc acest plafon al veniturilor/membru de familie.

Transportul lemnelor la domiciliul beneficiarului este asigurat de catre  Directia de Asistenta Sociala si este achitat din bugetul local.