1 – 20 noiembrie, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” – Concursul de desene și eseuri „Orașul meu, orașul tău”

În perioada 1 – 20 noiembrie se va desfășura cea de a VIII-a ediție a concursului de desene și eseuri cu tema „Orașul meu, orașul tău”, organizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila. Concursul se adresează copiilor de grădiniță si claselor 0 – IV și va avea trei secțiuni: desene nivel preșcolar, desene nivel primar, compuneri (care să redea frumusețea propriului oraș, momumente, locuri reprezentative, etc).

Înscrierile se pot face la sediul Bibliotecii „Panait Istrati” începând din data de 1 noiembrie, cu precizarea datelor de contact ale unui părinte sau cadru didactic (e-mail și număr de telefon). Fotografiile lucrărilor vor fi încărcate într-un album pe pagina de facebook Secția de Împrumut pentru copii.Ludoteca. Termenul limită pentru înscrieri este 20 noiembrie, ora 16:00.

Juriul concursului va fi alcătuit din: profesor educație plastică Alexandru Gurgu, profesor învățământ primar Carmen Moise, profesor învățământ preșcolar Mirela Buzoianu.

Se vor acorda următoarele premii: * Premiul special pentru talent; *Premiul de popularitate (concurentul a cărui lucrare va primi cele mai multe voturi prin opțiunea Like, pe pagina de Facebook, va intra în posesia premiului); * premii pentru fiecare secțiune.

„De mai bine de 7 ani concursul reușește să promoveze valorile locale prin cei mai sinceri ambasadori, copiii noștri, arhitecții de mâine ai orașului nostru. Ce e mai minunat decât să fii copil și să vorbești cu mult drag despre locul tău natal, iar mai apoi, să-ți dai mâna imaginar cu prieteni noi, la fel de talentați și creativi, chiar dacă sunt la sute de kilometri distanță?

Concursul face parte dintr-o serie de acțiuni comune, în urma unui parteneriat internațional, cu biblioteci din țară și din Spania”, spun organizatorii.

Cei interesați pot găsi Regulamentul concursului  pe pagina https://www.facebook.com/Sec%C8%9Bia-de-%C3%8Emprumut-pentru-copiiLudoteca-394830023982410

Mai multe informații referitoare la concurs pot fi obținute de la Doinița Mihaela Stanciu, mail: sectiacopiibjbraila@gmail.com.