1 octombrie, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila -„Nocturna Bibliotecilor 2021”

Vineri, 1 octombrie, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila se va desfășura evenimentul „Nocturna Bibliotecilor 2021”. După cum precizează organizatorii, ediția din acest an „aduce o ofertă generoasă de activități recreative pentru brăilenii de toate vârstele, obiectivul campaniei fiind acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un public cât mai numeros.

Nocturna Bibliotecilor se desfășoară anul acesta în perioada 1 – 3 octombrie și se bucură de participarea bibliotecilor din țară și din Republica Moldova. Evenimentul este inițiat de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la această ediție alăturându-se și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

Preț de o noapte, fiecare bibliotecă participantă va încerca să își surprindă vizitatorii cu oferte inedite: vizite de sedii, proiecții de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creație, concursuri și expoziții.

În ceea ce privește expoziția de caricatură «Bacovia 140», acest proiect are o istorie de patru ani de zile. Din inițiativa caricaturistului băcăuan Victor Eugen Mihai – VEM, circa 200 de artiști din 52 de țări, de pe 6 continente, au realizat caricaturi-portret ale celui mai renumit poet simbolist român, George Bacovia. În decursul acestor ani s-au adunat peste 350 de lucrări realizate clasic sau digital”.

Expozitia „Bacovia 140” va fi vernisată la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în data de 1 octombrie, la ora 18.30 în sala de expoziții din parcul bibliotecii. Este un proiect unic, atât prin dimensiunea geografică a desfășurării lui în 14 județe, cât și prin faptul că Bacovia a fost un apropiat al graficii umoristice, desenând și publicând caricatură.

„Ca manifestare pro-lectură și eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat președintele ANBPR, Dragoș-Adrian Neagu.

Programul Nocturnei cuprinde următoarele activități: