“100 PENTRU 100”- PLANTARE DE ARBORI IN VEDEREA MARCARII CENTENARULUI MARII UNIRI

In vederea marcarii Centenarului Marii Uniri de la 1918, Garda Nationala de Mediu, in parteneriat cu Regia Nationala a Padurilor “Romsilva” a initiat proiectul “100 pentru 100”, avand ca obiectiv plantarea unui numar de 100 de arbori, ca numar simbolic, in fiecare judet al tarii.

In acest context, astazi, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, Primaria Braila – care a pus la dispozitie terenul in vederea plantarii -, Seroplant si Directia Silvica au desfasurat o actiune de plantare de puieti de stejar pe partea stanga a aliniamentului iesirii din Braila catre Galati, in portiunea cuprinsa intre sensul giratoriu si Vadul Caragatei. Actiunea a avut ca scop infrumusetarea zonei, prevenirea eroziunii solului, precum si crearea unui scut de protectie fonica si impotriva vantului intre sosea si cartierul de locuinte din vecinatate.

Printre cei care au participat la acesta actiune de plantare s-au aflat primarul municipiului, Marian Dragomir, viceprimarii Doinita Ciocan si Alexandru Jantea Crican, precum si reprezentanti ai Politiei Locale, ISU Dunarea si Agentiei pentru Protectia Mediului.