11 OCTOMBRIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – ATELIER DE TEHNOLOGIE IN DOMENIUL MODELARII SI IMPRIMARII 3D

Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila organizeaza un Atelier de tehnologie in domeniul modelarii si imprimarii 3D, dedicat Saptamanii Europene a Programarii.

In perioada 08 – 11 octombrie, cu sprijinul ECDL ROMANIA, se va derula in mai multe orase din tara proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing –New techs learning activities in libraries”, finantat de Google, in cadrul competitiei “Google’s Europe Code Week Grants”.

“Aceasta initiativa educationala si de constientizare a avantajelor noilor tehnologii vizeaza, la nivel national, prezentarea notiunilor de modelare si imprimare 3D in fata unei audiente formate din 500 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 5-18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie gazduite de bibliotecile din Bucuresti, Cluj si Braila. In cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul carora copiii si tinerii isi vor dezvolta imaginatia, creativitatea si capacitatea de a rezolva probleme reale intr-un mod aplicativ. Vor dobandi notiuni fundamentale privind modelarea si imprimarea 3D, pentru a avea o intelegere mai buna privind utilitatea si avantajele acestor noi tehnici digitale”, se arata intr-un comunicat de presa.

Atelierul de la Braila se va desfasura la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” joi, 11 octombrie, intre orele 14:00 – 17:00.

Pentru participare sunt asteptate clasele ai caror profesori doresc sa includa in suportul educational si notiuni de Modelare si 3D printing. Accesul este liber, in limita locurilor disponibile si se face pe baza de inscriere, prin completarea unui formular de participare care poate fi gasit la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila. Persoana de contact: Stefanita Alecu, tel. 0746799045.

Proiectul „Focus on 3D Printing – New techs learning activities in libraries” este implementat de ECDL ROMANIA, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Nationale a Romaniei, a Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj si a Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” Braila.