12 – 14 AUGUST: CARAVANA FILMULUI ROMANESC LA ZILELE MUNICIPIULUI BRAILA

In perioada 12 si 14 august, in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Municipiului Braila, brailenii vor putea viziona in Parcul Monument trei pelicule care au legatura cu Braila prin actori, regizori sau locurile in care s-a filmat, aceste capodopere ale cinematografiei nationale fiind aduse de Caravana filmului romanesc.

Astfel, pe 12 august, prima care va fi oferita publicului va fi comedia „Pacala”, al doilea cel mai vizionat film romanesc din toate timpurile, in care joaca mari actori ai epocii, intre care Stefan Mihailescu-Braila si Vasilica Tastaman, ambii nascuti la Braila si formati ca actori la teatrul de aici.

Pe 13 august se va continua cu o calatorie in timp facuta de actorul Marcel Iures, in pelicula „Tatal fantoma”, semnata de regizorul Lucian Georgescu. O serie de secvente ale filmului „Tatal fantoma” au fost filmate in treisprezece locatii din Braila, printre care: strazile Danubiului, Vadul Rizeriei, Imparatul Traian, B-dul Al. I. Cuza, Mihai Eminescu, Petru Maior, Faleza Dunarii si Piata Traian.

Ultimul va fi filmul „Live”, semnat, in calitate de scenarist, regizor si producator, de braileanul Vlad Paunescu. Investigatia pornita de o vedeta de televiziune, pentru a atinge audienta care o tine in prim plan, o va tari intr-un scandal de proportii, care pune in lumina mizeria umana a universului politic actual. Cei care doresc sa afle mai multe despre aceasta pelicula, dar si despre drumul strabatut de Vlad Paunescu de la statutul de director de imagine, la cel de fondator al celei mai mari companii de productie cinematografica din Romania, “Castel Film”, unde s-au filmat numeroase superproductii americane, sunt asteptati dupa proiectie la o intalnire cu invitatii speciali ai serii de 14 august: Vlad, Oana si Andrei Paunescu.

 Toate proiectiile sunt oferite gratuit.

Programul Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale va fi urmatorul:

*Duminica, 12 august, Parcul Monument, ora 20.15: “PACALA”

Regia: Geo Saizescu; Scenariul: Dumitru Radu Popescu, Geo Saizescu

Cu: Sebastian Papaiani, Mariella Petrescu, Stefan Mihailescu-Braila, Vasilica Tastaman

*Luni, 13 august, Parcul Monument, ora 20.15: “TATAL FANTOMA”

Scenariul si regia: Lucian Georgescu

Cu: Marcel Iures, Mihaela Sirbu, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Valer Dellakeza, Bujor Macrin

*Marti, 14 august, Parcul Monument ora 20.30: “LIVE”

Regia: Vlad Paunescu; Scenariul: Mihai Manescu, Vlad Paunescu

Cu: Rodica Lazar, Tudor Chirila, Crina Tofan, Ioana Blaj, Catrinel Dumitrescu, Adrian Titieni, Doru Ana, Claudiu Bleont, Mircea Badea

Invitati speciali: Vlad Paunescu, Oana Paunescu, Andrei Paunescu

„Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul / Capodopere ale cinematografiei nationale” este un proiect aflat in al saselea an de existenta. El aduce filmul romanesc acasa la oameni, promovandu-l intr-o maniera accesibila. Filme de patrimoniu si succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate orasele tarii, in spatii diverse, de la piete centrale, la biblioteci, muzee sau spatii neconventionale.