13 concurenti romani si 11 straini, la Festivalul international de muzica usoara “George Grigoriu”

hqdefault

Presedintele Consiliului Judetean, Viorel Mortu (PSD), a anuntat ca in acest an, Festivalul international  de muzica usoara “George Grigoriu” va reuni la Braila 13 concurenti romani si 11 straini. Manifestarea, ajunsa la a XI-a editie, isi propune promovarea muzicii usoare autentice, afirmarea si lansarea tinerelor voci si propulsarea lor in elita muzicii usoare romanesti si internationale. Concursul se va desfasura pe doua sectiuni: concurs si recitaluri sustinute de artisti deja consacrati.

“Intre 29 si 31 mai se va desfasura la Braila a XI-a editie a Festivalului <<George Grigoriu>>. S-au inscris la acest festival 24 de concurenti, 13 din Romania si 11 din afara tarii. Avem un concurent din Cuba, iar restul din Italia, Bulgaria, Elvetia, Rusia si Republica Moldova. Vom avea si o serie de recitaluri, dintre care primul va fi cel al Luminitei Anghel. De asemenea, vor mai sustine recitaluri Pepe si Proconsul. In final va fi si un concert al castigatorului de anul trecut al Festivalului <<George Grigoriu>>, trupa Art Band, din Republica Moldova. Premiul cel mare va fi de 5.000 de euro”, a precizat Viorel Mortu.

Presedintele CJ Braila nu a dorit sa comenteze in niciun fel faptul ca valoarea Marelui Premiul a scazut substantial anul acesta, in conditiile in care in anii trecuti, castigatorul Trofeului pleca acasa cu o masina de cateva zeci de mii de euro.
Precizam ca in afara Marelui Premiu, in valoare de 5.000 de euro, premiul I va fi in valoare de  2.500 de euro, premiul II – 2.000 de euro, iar premiul III – 1.500 de euro. De asemenea, se vor acorda si trei mentiuni, a cate 500 de euro.